Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kup medalj za BK Legionar na državnem prvenstvu


Na nedavnem državnem prvenstvu v boksu so nastopili tudi člani Boks kluba Legionar iz Rogaške Slatine. S tekmovanja v Dupleku so se vrnili ovenčani z lepim številom medalj, a tudi grenkim priokusom.

Šmarčan Gal Šepic je nastopil v kategoriji člani do 75 kilogramov. V četrtfinalu je odpravil boksarja iz BK Portorož, v polfinalu pa nasprotnika iz BK Tivoli Olimpija. Po besedah glavnega trenerja Aleša Šurbka je v finalu odboksal še najbolj suvereno, saj so nasprotniku šteli. Prav tako je dobil je tako javni opomin zaradi sklanjanja. Rezultat je bil 28:28, 29:27 in 28:28 v prid Gala, a so sodniki na koncu uporabili t.i. preglasovanje, do katerega sploh ne bi smelo priti, saj rezultat ni bil neodločen, za zmagovalca razglasili nasprotnika iz Ljubljane. To je povzročilo precej nezadovoljstva tudi v dvorani, BK Legionar pa je na koncu vložil pritožbo.

Najmlajši legionar, ki je stopil v ring, je bil Anej Plavšak iz Rogatca, in pri pionirjih do 38 kilogramov osvojil naslov prvaka.

Trener Šurbek in Mark Šepic; foto: BKL

Pri kadetih do 60 kg je Mark Šepic v polfinalu ugnal člana BK Knockout Ljubljana, zmagovalec drugega polfinala pa se v finalu sploh ni pojavil v ringu, tako da je Mark tretjič zapored postal državi prvak.

Tretji od bratov Šepic, Nino, je v polfinalu kategorije do 75 kg s prekinitvijo v 1. rundi premagal boksarja iz BK Ljutomer.  V finalu je bil boljši od lanskega državnega prvaka iz Slovenske Bistrice in se veselil naslova najboljšega.

Med člani je naslov prvaka ponovno osvojil Florjan Begaj iz Celja, tokrat v kategoriji do 86 kg. V polfinalu je premagal je nasprotnika iz BK Dejan Zavec boxing, v finalu pa člana ŽBK Maribor.

Ob zlatu tudi veliko brona

V BK Legionar se lahko pohvalijo tudi s tremi nosilci bronastih medalj. Pri mladincih do 67 kg je Konjičan Klemen Ratuznik izgubil proti Mariborčanu, po Šurbkovem mnenju neupravičeno.

Med kadeti do 66 kg je bil bronast Nikola Jovičić, ki sicer živi in trenira v Srbiji, a ima zaradi slovenskih korenin tudi slovensko državljanstvo. Z njegovim klubom v Srbiji pri BKL sodelujejo že dlje časa in odločili so se, da na DP tudi zastopa njihov klub.

Med člani do 57 kg je do brona prišel tudi Dragan Grujić iz Rogaške Slatine

Na državnem prvenstvu sta boksala tudi Slatinčan Aljaž Fajs (mladinci do 63,5 kg) in Rogatec Dejan Bele (člani nad 92 kg).

Poleg Šurbka je za uspehe zaslužen tudi trener Branislav Jokanović.