Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešna boksarska odprava v Bosno in Hercegovino


Zadnji konec tedna je Boks klub Legionar Rogaška Slatina s svojim članom Markom Šepicem kot edinim slovenskim predstavnikom sodeloval na turnirju v Sarajevu. Na turnirju je bilo skupaj 120 boksarjev iz 15 držav.

Šepic je nastopil v kategoriji kadetov do 57 kilogramov. V finalni borbi mu je nasproti stal izraelski reprezentant Mourad Maldawi.

Utrinek med rundami; foto: BKL

Njegov trener Aleš Šurbek je sporočil, da s svojim varovancem nasprotnika nista poznala, a sta pripravila taktiko, kako se lotiti borbe. “Mark je borbo odlično odboksal, zadeval z serijami ter s kombinacijami prehodov iz telesa na glavo dobro namučil nasprotnika. V zadnji rundi je izmučeni Izraelec v iskanju odmora dvakrat izpljunil ščitnik za zobe in prejel še javni opomin,” je opisal borbo Šurbek. Na koncu je mladi Šmarčan dobil vse tri runde in se veselil zmage.

Zaradi svojih dobrih nastopov je od zveze prejel zagotovilo da bo novembra zastopal Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Armeniji.

Članski tekmovalci BK Legionar bodo v bližnji prihodnosti boksali na evropskem prvenstvu za člane do 22 let, ki bo novembra v Budvi. Tja potujejo Gašper Podgoršek, Gal Šepic in Florjan Begaj.