Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prižig luči tudi v Bistrici ob Sotli


Čar božičnih in novoletnih praznikov je tudi v soju prazničnih luči. Najprej se v lučke običajno odenejo vaška, krajevna in mestna središča, nato pa običajno še domovi. Tudi Bistrica ob Sotli se v prazničnih lučkah blešči že cel mesec december, a najslajše so prihranili za konec. Včeraj v večernih urah je župan Franjo Debelak, ki se je po lokalnih volitvah v mesecu novembru podal že v svoj četrti županski mandat, prižgal lučke na občinski smrekici.

Letos so v Bistrici ob Sotli povabili na slavnostni prižig prazničnih lučk. Včeraj popoldne se je tako odvijalo druženje, ki ga je obiskalo lepo število domačinov. Od 16. ure dalje so v Društvu vinogradnikov in kletarjev Šempeter pred Šempeterskim hramom gostili z dobro vinsko kapljico in dobrotami iz domače kuhinje, poskrbljeno pa je bilo tudi za sladke dobrote. Domačini so prireditev obiskovali vse tja do 18. ure, nekateri so se podružili tudi v večernih urah ter tako dokazali, da se v Šempetru radi družijo.

Tik pred občinsko sejo je župan Franjo Debelak poskrbel še za najslajše. Opravil je slavnostni prižig lučk na smrekici pred stavbo občinske uprave, prav tako so v tem času osvetlili Šempeterski hram.

Sicer si v Bistrici ob Sotli obetajo lepe božične praznike, za kar bodo še posebej poskrbeli domačini in društva.

Na božični večer, 24. decembra, ob 21. uri bodo v Davjeku v Dekmanci zopet pripravili otvoritev jaslic v tamkajšnjem skalovju.

Na božični dan, 25. decembra, ob 18. uri se bo  v farni cerkvi sv. Petra pričel božični koncert Mešanega pevskega zbora Bistrica ob Sotli. Več glasbenih dogodkov pa v teh dneh pripravljajo tudi v Klubu Metulj, kjer obeležujejo 25 let delovanja. Med glasbeniki se bodo zvrstili tudi koncerti domačinov Brencl bande, Jane Tavčer ter skupine Dunraven.

Prihod novega leta bo tudi v tej občini ob mejni reki Sotli minil v znamenju padca šengenske meje, kar bodo proslavili s skupnim druženjem s Kumrovčani na mejnem prehodu v Bistrici ob Sotli.

 

 

  1. Š. , foto: fb