Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jožefovo v Šempetru 2024: pestro sejemsko dogajanje v Bistrico ob Sotli pritegnilo mnogo obiskovalcev (foto, video)


V Bistrici ob Sotli se je v nedeljo odvil tradicionalen sejem z imenom Jožefovo v Šempetru. Center kraja je bil napolnjen s stojnicami, gručami zadovoljnih obiskovalcev in vonjem po golažu.

Na nedeljsko dopoldne je v središče Bistrice ob Sotli od blizu in od daleč prišlo mnogo ljudi, saj so občina, razna lokalna društva in druge lokalne ustanove priredili Jožefovo v Šempetru. Tokratnega sejma se je udeležilo več kot 50 ponudnikov, ki so prodajali vse od doma pridelane hrane, pijače ter medu, pa do raznih sadik, suhe robe, sadja, sladoleda, okraskov in podobnih stvari.

Sejemsko dogajanje je poleg bogate ponudbe izdelkov in dobrot vključevalo tudi razne druge aktivnosti. Poskrbljeno je bilo za animacijo otrok, ki so se lahko vključili v razne delavnice, svoje jeklene konjičke je na ogled pripeljala skupina Tomos tim Sokoli, sredi sejma pa so ob občinski stavbi slavnostno obrezali vinsko trto. Kot prejšnja leta so priredili tudi tekmovanje v pripravi golaža.

Vsi obiskovalci, s katerimi smo se pogovarjali, so izrazili zadovoljstvo nad prirejenim sejmom in toplim vremenom. Med sprehajanjem smo ustavili starejšo gospo, ki je izrazila navdušenje nad organizacijo sejma in povedala naslednje: “Sejem z vnuki obiskujem že nekaj let, saj organizatorji vedno poskrbijo za bogato ponudbo in dogajanje. Res mi je lepo.”

Letos je v kuhanju golaža sodelovalo 19 ekip. Tričlanska ekipa ocenjevalcev je kot najboljšega izbrala golaž, ki ga je pripravila ekipa PGD Bizeljsko.
Župan z letošnjo izvedbo več kot zadovoljen

Tekom dogodka smo se pogovarjali z županom Občine Bistrica ob Sotli, Franjom Debelakom. Povedal je, da je zelo zadovoljen z vsemi pridnimi delavci, ki so pomagali pripraviti dogodek. Ob tem je dodal: “Imamo krasno vreme, veliko je obiska, golaži se kuhajo, ta trenutek se pripravljajo tudi že ocene, komisija bo imela zelo težko delo, ker so golaži ponovno zelo dobri. Imamo 19 ekip in ja – veselo je, dogaja se, Bistrica ob Sotli je vedno zanimiva, kar se tega tiče in sem ponosen na to.”

Župan je že napovedal prihodnji dogodek podobne obsežnosti, ki se bo odvil v kraju. To bo Petrov sejem, ki se bo odvil poleti in sovpada z občinskim praznikom.

Ob tej priložnosti je Debelak povzel tudi projekte, ki jih trenutno izvajajo v občini. V tem času intenzivno zaključujejo s sanacijami plazov ter z hidravlično izboljšavo vodovodnega sistema. Prav tako imajo v pripravi druge projekte, od Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pa so za obnovo objekta pridobili sofinanciranje v višini 300.000 evrov.

Vabljeni k ogledu fotografij in videa z dogodka:

In še fotografije: