Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Spomladanska čistilna akcija: Svojo okolico čistili dijaki ŠC Rogaška Slatina, gasilci in drugi prostovoljci


Na prvo soboto v aprilu so se po večih krajih Kozjanskega in Obsotelja odvile spomladanske čistilne akcije, kjer se je zbralo mnogo marljivih prostovoljcev. Ti so s skupnimi močmi očistili okoje, v katerem živijo.

To soboto so čistilno akcijo izvedli na območju občine Rogaška Slatina. Prostovoljci so se ob deveti uri dopoldan zbrali na zbirnih mestih in se odpravili čistiti. Za vse udeležence akcije je občina zagotovila ustrezne vreče, rokavice, malico ter napitke. Akcije so se udeležili tudi člani Prostovoljnega gasilskega društva Rogaška Slatina. V njihovem gasilskem domu se je nahajal glavni štab in zbirno mesto, gasilci pa so ta dan v znamenju čiščenja na željo občanov obrezali nekaj nevarnih dreves.

Že v sredo so okolico šole čistili učenci Šolskega centra Rogaška Slatina. Dijak Vid iz 1. d razreda je po koncu zapisal naslednje: “Dijaki prvih letnikov, ki bivamo v dijaškem domu, smo marljivo očistili celotno Steklarsko ulico in okolico. V sončnem vremenu in dobri družbi nam je čas hitro minil. Nabrali smo kar nekaj vreč odpadkov in tako prispevali k lepši podobi Rogaške Slatine.

Dijaki ŠC Rogaška Slatina med čistilno akcijo in gasilci PGD Rogaška Slatina med obrezovanjem dreves; vir foto: FB/PGD Rogaška Slatina in Šolski center Rogaška Slatina
Čistilno akcijo so pred tednom dni že izvedli v Podčetrtku, Šmarju pri Jelšah in Rogatcu, še teden prej pa v Kozjem.
Naravo čistili tudi v Bistrici ob Sotli in Šentjurju

Čistilno akcijo so ta konec tedna priredili tudi v občini Bistrica ob Sotli. Tam se je odvila že v petek ob 15. uri popoldan. Prostovoljci, katerih je bilo okoli dvajset, so se zbrali pod kozolcem v Bistrici ob Sotli, nato pa se v skupinah odpravili po občini ter ob tem pobirali smeti. Organizatorji so z letošnjo izvedbo akcije zadovoljni, saj je ta primerljiva lanski. Ko so vse zbrane smeti pospravili, je sledilo še sproščeno druženje. Nekaj preglavic jim je povzročala narava, saj je letos trava začela rasti zelo hitro in je marsikje že prerasla odpadke.

Svojo okolico so to soboto očistili še v Krajevni skupnosti Loka pri Žusmu, ki se nahaja v občini Šentjur. Z akcijo so pričeli ob 9. uri zjutraj in zbrali več vreč smeti. Čistilno akcijo pa so v sodelovanju z lokalnimi društvi priredili tudi v Krajevni skupnosti Planina pri Sevnici. Prostovoljci so se ob 9. uri zjutraj zbrali pred tamkajšnjim gasilskim domom, prevzeli vreče ter se odpravili na delo.

Levo čistilna akcija v Bistrici ob Sotli, desno pa zbrane smeti v KS Loka pri Žusmu; foto: Mirela Kunst in Danica Recko
Čistilna akcija v Planini pri Sevnici, Prevorju in Kalobju; vir foto: FB/Krajevna skupnost Planina
Čistilna akcija v Planini pri Sevnici, Prevorju in Kalobju; vir foto: FB/Krajevna skupnost Planina