Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina na 38. Slovenskemu knjižnemu sejmu, udeležili so se tudi koncerta


Dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina so bili tudi v zadnjih dveh tednih zelo aktivni. Konec novembra so se udeležili 38. Slovenskega knjižnega sejma v Ljubljani, kjer so se predstavili. Prav tako pa so obiskali koncert skupine Perpetuum Jazzile.

V Ljubljani se je proti koncu novembra odvil 38. Slovenski knjižni sejem. Ob celoletnem praznovanju 100. obletnice rojstva Ele Peroci je bila Rogaška Slatina mesto v gosteh tokratnega sejma. V sklopu dogodkov Rogaške Slatine so se v na Gospodarskem razstavišču predstavili tudi dijaki ŠC Rogaška Slatina.

Na Odru mladih so najprej predstavljali slikanice Zinke Kobula Kamenšek in igrano-lutkovno igro Zinka Črepinka, nato pa so na razstavnem prostoru Rogaške Slatine predstavljali poklica tehnik steklarstva in tehnik optika ter doživeli izjemen odziv. O tem, kako in zakaj je leto 2022 v Rogaški Slatini leto Ele Peroci ter o dogodkih, ki so se že oziroma se še bodo ob tem odvili, je ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah spregovorila tudi za oddajo Dobro jutro na TV Slovenija.

Dijaki rogaške srednje šole so obiskali tudi koncert skupine Perpetuum Jazzile

Na soboto sredi novembra so se člani glasbene in vokalne skupine šolskega centra odpravili na nagradni koncert Perpetuum Jazzile. Obisk koncerta so si dijaki prislužili s predanim delom v lanskem šolskem letu.

Kot je zapisala dijakinja, je bilo vzdušje med koncertom neverjetno ter polno pozitivne energije. Poslušali so svetovne uspešnice ABBE, Queenov, Michaela Jacksona in mnogo drugih. Bogat repertoar Perpetuum Jazzile je vključeval tudi aranžmaje vsem znanih slovenskih klasik. Na koncu so dočakali tudi njihov največji hit – Africa. Dijakinja Ela je še dodala, da misli, da jih je njihova neverjetna kreativnost, bogate harmonije, močni ritmi ter vse ostalo, kar so ustvarili samo z glasom, pustilo odprtih ust. Po koncertu jih je prišel pozdravit tudi bivši dijak Šolskega centra Rogaška Slatina, Tim Čuček, ki je danes član te spektakularne glasbene skupine.