Komiki, ki radi zahajajo na Kozjansko, tudi ko ugasnejo odrske luči

22. 11. 2022 8:16

Rogaška Slatina se je po volilni nedelji v večernih urah odločila prepustiti smehu in se v osrednji dvorani Kulturnega centra dodobra nasmejala izvedbi komedije Fantovščina, v kateri nastopajo domači stand-up komiki Gašper Bergant, Sašo Stare in Žan Papič.

Trije dokaj lepi mladeniči, genialci oziroma loleki, hudomušni Sašo, navihani Žan in vedno črni Gašper so v komični predstavi Fantovščina v Rogaški Slatini delili fantastične nasvete za samske kot tudi za tiste, ki so že v zvezi.

Že 42. izvedba komične predstave Fantovščina je napolnjeni dvorani prinesla skoraj dvourno zabavo smeha. Ob koncu so nam ustvarjalci komedije hudomušno zaupali, da so se na tokratno predstavo pripravljali natančno 41 prejšnjih predstav. Komični projekt, ki se je kuhal pet mesecev, je luč Slovenije ugledala 1. aprila letos. Nastopajoči Savinjčan, Gorenjec in Primorec pa imajo s kozjanskim koncem več skupnega, kot bi si morda zamislili … In kaj so povedali?

Žan Papič, Sašo Stare in Gašper Bergant.

Gašper Bergant: »Vaši konci so zakon. Publika je bila fantastična, dobili smo tudi tri penine (smeh).«

Sašo Stare: »Gorenjec se zelo dobro razume s tem koncem Slovenije, moj oziroma naš zelo dober prijatelj, stand up komik Aleš Novak prihaja iz Šmarja pri Jelšah. Vsako leto je malo višje na vaši lestvici 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, zato me zanima, če ga lahko naslednje leto spravite še višje, kar na prvo mesto, saj to v življenju res potrebuje (smeh).«

Žan Papič: »Jaz sem strastni oboževalec Kozjansko.info, verjetno prav zaradi Aleša. On mi je poslal vabilo za spremljanje vaše strani na Facebooku že nekaj let nazaj in od takrat sledim vsemu. Komaj čakam ta članek.«

Organizatorja izvedene predstave, Žan Fistrič in Alan Novak, ki sta organizacijo izvedla s skupnimi močmi, sta z obiskom zadovoljna. Prodali so okoli 320 kart, vsak izmed obiskovalcev pa je ob koncu domov odnesel tudi božični sadni čaj.

N.O.

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X