Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na noči knjige v šmarski knjižnici predstavili ‘Stekleno glavo’


Včerajšnji 23. april je bil dan knjige, posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine. Že nekaj dni prej so v knjižnici Šmarje pri Jelšah izvedli Noč knjige, na kateri se je predstavil Žan Papič z njegovo novo pesniško zbirko ‘Steklena glava’. Papiča poznamo kot komika, a očitno je tudi pesnik.

Noč knjige, ki jo sicer vsako leto organizirajo 23. aprila, je letos potekala nekoliko prej, zaradi otvoritve stalne krajevne razstave in turistično informacijskega centra, ki se je odvijal ravno na ta dan. Dogodek je potekal v znamenju pesniške zbirke, ki je izšla letos pod okriljem Društva KONstruktivist, ki se sicer ukvarja z založništvom, organizacijo dogodkov in promocijo dela Srečka Kosovela, s sedežem v Sežani, od koder Papič tudi prihaja.

Žan Papič in Aleš Novak na Noči knjige (foto: Facebook profil knjižnice Šmarje pri Jelšah)


Žan
je zbirko predstavil na precej humorističen način, povedal pa je tudi, da je pesmi, ki so v zbirki, pisal že v mladosti. Celotno dogajanje je povezoval Šmarčan Aleš Novak, potekalo pa je med knjižnimi policami, za še boljše vzdušje. V šmarski knjižnici pravijo, da so z obiskom zelo zadovoljni, saj dogodki kot so literarna druženja in literarni večeri, običajno niso posebej obiskani.

Noč knjige v šmarski knjižnici (foto: Facebook profil knjižnice Šmarje pri Jelšah)
Dogodki v Šmarski knjižnici

V knjižnici so nam zaupali, da se je v preteklem mesecu odvijal projekt Rastem s knjigo, ki so ga obiskali učenci osnovnih šol, ki jih knjižnica pokriva. V zadnjih dneh so se najbolj pripravljali na že omenjeno otvoritev stalne krajevne razstave in turistično informacijskega centra, ki je potekal v torek. V prihodnjem mesecu pripravljajo Teden vseživljenjskega učenja z vrhuncem Parade učenja, ki bo potekala 10. maja, priprave pa potekajo tudi na zaključek bralne značke za mlade.

Preberite še:

Otvoritev TIC-a v Skazovi hiši: začetek maratona turistične ponudbe Šmarja pri Jelšah (foto)