Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani po dobrem začetku prvič izgubili


Sinoči so košarkarji Šentjurja po štirih uvodnih zmagah na začetku nove sezone gostili domžalsko zasedbo, ki igra v drugi jadranski ligi, in je bila pred tekmo z enim porazom za njimi.

V Hruševcu se vsled najboljšega začetka sezone po kar nekaj letih ni nabralo bistveno več gledalcev kot sicer, so pa imeli v prvi četrtini veliko razlogov za zadovoljstvo, saj je domača ekipa odlično začela. Tudi ob nekaj slabših minutah v drugi četrtini je bila zasedba trenerja Damjana Novakovića še vedno konkurenčna. V prvem polčasu je domačim dobro stekel predvsem met z razdalje, prednjačila pa sta Tavian Dunn-Martin in Rok Nemanič.

V tretji četrtini so je položaj na igrišču povsem spremenil. Šentjurčani so namreč dosegli le en koš, med tem, ko so gostje rešetali domačo mrežico tako z razdalje kot tudi s številnimi zabijanji. Razlika je v zadnjem kvartalu še nekoliko narasla, tekma pa se je končala z razmikom kar 27 točk.

Ob igrišču se je v družbi predsednika kluba Dušana Debenaka pojavil Marko Rikalo, lanskoletni najboljši strelec Šentjurja, ki se vrača po poškodbi.

ŠENTJUR : HELIOS SUNS 63:90 (25:16, 17:26, 2:22, 19:26)
Šentjur: Craig 2, Dunn-Martin 14 (2:2), Tomažič 12 (1:1), Nemanič 15 (1:2), Držić 8 (2:2), Vujasinović 4 (0:1), Livadić 8.
Helios Suns: Luke 9, Ferme 5, Zemljič 6 (1:1), Mirtič 18 (1:1), Buljević 8, Oman 9 (2:2), Tunstall 16, Bačvič 11 (1:1), Mahkovic 8 (3:4).

Damjan Novaković, trener Šentjurja“Po dobrem prvem polčasu smo v tretji četrtini doživeli mrk. Po tej četrtini je bil zmagovalec srečanja odločen. Ni prijetno izgubit s takšno razliko, a mogoče bo hladen tuš pozitiven za prihodnje tekme. Moramo odpravljati napake in strmeti k temu, da bomo že na naslednji tekmi boljši.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Čestitke Šentjurju za odličen uvod v sezono. Tudi danes smo videli izenačen polčas, v drugem pa smo naredili razliko predvsem po zaslugi dobre obrambe in nato učinkovitosti v napadu. Držali smo se navodil in dobili tekmo.”

V soboto, 5. novembra, bo ob 13. uri Rogaška začela tekmo v Šenčurju. V ponedeljek, 7. novembra, bo ob 18. uri lokalni derbi v Podčetrtku, kamor prihaja Šentjur.

*na sliki v ospredju Šmarčan Tadej Ferme v dresu Heliosa; foto: FB/KK Šentjur