Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zgrajen prvi segment Razglednega stolpa Kristal. Občani lahko preko spleta spremljajo gradnjo


Razgledni stolp Kristal v Rogaški Slatini se je te dni začel vzpenjati prosti nebu. Prejšnji teden je bil tako že zabetoniran prvi segment na poti do višine 106 metrov. Stolp naj bi bil dokončan do julija prihodnje leto.

Razgledni stolp Kristal Rogaška Slatina, ki bo v višino meril 106 metrov, predstavlja zahteven inženirski projekt. Pri tovrstnih arhitekturah je treba zato posebno pozornost nameniti kvaliteti betona, ki je v spodnjem delu stolpa zaradi lastne teže in kasnejših dinamičnih vplivov najbolj obremenjen. Pri tem pa je, kot razlagajo na Občini Rogaška Slatina, za kvalitetno izvedbo betonske konstrukcije potrebna ne samo predhodna laboratorijska preiskava vzorcev predpisanega betona, ampak tudi ustrezni vremenski pogoji za vgrajevanje betona oz. ustrezna temperatura betona in okolice ob vgrajevanju.

Ker so bile temperature za vgradnjo betona v prvi segment stolpa v preteklem obdobju previsoke, saj je temperatura armature narasla tudi preko 50 stopinj Celzija, pregreta pa sta bila tudi opaž in kamniti agregat v betonarni, se je betoniranje konstruktivnih elementov izvedlo v prejšnjem tednu. Kljub temu na občini zagotavljajo, da projekt stolpa poteka znotraj predvidnega terminskega plana.

Občina Rogaška Slatina občane vabi k spremljanju poteka gradnje

Občina Rogaška Slatina ob tem občane in druge zainteresirane vabi, da lahko gradnjo Razglednega stolpa Kristal ter z njo povezane aktivnosti spremljajo na za to vzpostavljeni spletni povezavi – tukaj.