Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V slatinski Mestni galeriji razstavljena občinska priznanja


V Mestni galeriji v Kulturnem centru Rogaška Slatina je bila v ponedeljek odprta razstava, na kateri so na ogled postavljena priznanja, ki jih je s strani različnih strokovnih organizacij v zadnjem obdobju prejela Občina Rogaška Slatina. Predstavljajo se tudi izbrani projekti, ki so v realizaciji. Razstava bo na ogled do 21. avgusta.

Na odprtju razstave je župan mag. Branko Kidrič izpostavil nekaj priznanj, ki jih je občina prejela v zadnjih štirih letih. Med drugim gre za Zlati znak Green destination (obnovitev), priznanji strokovnih arhitekturnih organizacij za Poslovni center Vrelec in Bobrov center, večkratno priznanje za najlepši in najgostoljubnejši zdraviliški kraj in drugo.

Župan se je ob tem dotaknil še nekaterih največjih projektov, ki se v Rogaški Slatini izvajajo letos. Kot je poudaril je letošnje leto najbolj investicijsko naravnano v vsej zgodovini občine in je primerljivo z letom 2002, ko se je v Rogaški Slatini dokončala gradnja glasbene šole, stanovanjskega bloka, telovadnice v Kostrivnici in velike dvorane v kulturnem centru. Letos v občini zaključujejo gradnjo nadhoda Sonce, parkirišč, dograjujejo čistilno napravo, gradijo telovadnico pri Sv. Florijanu, pri koncu pa je tudi gradnja varovanih stanovanj.

Na razstavi je na ogled tudi kvačkani grb občine, ki ga je v vseslovenski akciji naredila Slatinčanka Anita Manjić. Razkrila ga je z županom in povedala, da je za izdelavo grba velikosti 120 cm x 160 cm porabila skoraj 90 ur dela. Grb je nastal v akciji, v kateri je leta 2021 v vsaki slovenski občini ena od kvačkaric izdelala grb svoje občine. Akcija je nastala na pobudo Jadranke Smiljić, podprl pa jo je tudi predsednik republike Borut Pahor.