Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Znani dobitniki priznanj JSKD Šentjur


Javni sklad za kulturne dejavnost Šentjur bo kljub epidemičnim razmeram, ki so zaznamovale minulo leto in so bistveno zmanjšale aktivnosti lokalnih društev in skupin, tudi letos podelil tradicionalna priznanja sklada. Znani so že letošnji dobitniki.

Priznanja sklada vsako leto dobijo društva, skupine in posamezniki, ki so v preteklem letu dosegli vidnejše uspehe na področju svojega delovanja in sicer za uvrstitev in udeležbo na regijskih ali državnih srečanjih v organizaciji sklada za kulturo, če je uvrstitev rezultat strokovnega vrednotenja izvajalskih dosežkov.

“S podelitvijo želimo tako dobitnikom kot naši kulturni javnosti sporočiti, da je ljubiteljska kultura izjemnega pomena za našo lokalno skupnost in da se naši kulturni ustvarjalci enakovredno umeščajo v širši slovenski kulturni prostor,” je dejala Anita Koleša, vodja Območne izpostave JSKD Šentjur.

Tako letošnja priznanja dobijo:

  • Nika Gradišek, članica Literarnega društva Šentjur za uvrstitev na Festivalu mlade literature Urška 2021,
  • Veronika Gradišek, članica Literarnega društva Šentjur, prejemnica Mentorjevega feferona za najboljšo protestno pesem 2021,
  • Filmski krožek OŠ Franja Malgaja Šentjur za zmagovalni film Visoška kronika na filmfestu Trh zvezd 2021 v Celju, v konkurenci osnovnošolskih filmov,
  • Hruševec studio iz OŠ Hruševec za film Carjeva nova oblačila, ki se je uvrstil med najboljše filme na 56.srečanju najmlajših filmskih in video ustvarjalcev Slovenije.

“Priznanja bodo dobitnikom osebno vročena na priložnostni prireditvi, ki jo bomo pripravili takoj, ko bodo razmere dopuščale bolj prijazno praznovanje,” je še napovedala Anita Koleša.