Festival vina in čokolade 2021 bo v Olimju

29. 5. 2021 18:24

Festival vina in čokolade se po letu dni premora zopet vrača, a v spremenjeni podobi. Na GIZ Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje so se odločili, da ga tokrat zaradi ukrepov pred zajezitvijo pandemije priredijo na prostem v vasi Olimje.

Eden največjih sejemskih dogodkov pri nas se bo po dozdajšnjih načrtih odvil v soboto, 12. junija, v vasi Olimje. »Ne moremo še z gotovostjo trditi, da praznik bo, po trenutni epidemiološki sliki, ki se izboljšuje, pa je 99 odstotkov, da praznik bo. Festival bomo iz večnamenske športne dvorane prestavili v turistično vas Olimje, tako uvajamo koncept razpršene prireditve,« pravi direktor gospodarskega-turističnega združenja Boštjan Misja.

Dogajanje se bo na 6. Festivalu vina in čokolade iz športne dvorane prestavilo na odprti prostor v Olimje.

Na 6. tovrstnem festivalu se bo predstavilo preko petdeset razstavljavcev iz vse Slovenije, prednost so dali domačim vinarjem, čokoladnicam, ponudnikom slaščic ter ostalim ponudnikov, katerih ponudba se sklada z rdečo nitjo festivala. Stojnice so že razprodane, na spletni strani pa je že zaslediti, da so k predstavitvi pritegnili kar 25 čokoladnic in 25 vinarjev.

Ne le lokacijo, tudi nekaj drugih novosti, nameravajo uvesti z letošnjo prireditvijo. Misja razlaga, da se bo osrednje dogajanje odvijalo pred minoritskim samostanom, do tja pa se bodo morali obiskovalci podati bodisi peš ali s turističnim vlakcem, saj bo cesta do Olimja v času dogajanja zaprta. Napovedujejo tudi pester spremljevalni program s številnimi glasbenimi nastopi, predstavitvami, delavnicami in otroškim programom.

Obiskovalci bodo ob nakupu vstopnice dobili tudi kozarec za degustacije, ki ga bodo lahko odnesli domov, sicer pa si prizadevajo za izvedbo prireditve »brez odpadkov«, s čimer želijo poudariti pomen zlate trajnostne destinacije v sklopu Zelene sheme slovenskega turizma, kamor se uvršča Podčetrtek.

Osrednje dogajanje festivala bo tokrat v Olimju.

 

V sklopu festivala se bo, kot pretekla leta, odvil tudi dobrodelni tek za Metulje hrabrega srca, sicer pa se bodo med odmevnimi glasbenimi imeni zvrstili nastopi Vlada Kreslina in Kvarteta pušeljc, v sklopu prireditve pa bodo razglasili tudi županovo vino Občine Podčetrtek.

Ker uvajajo koncept razpršenega dogajanja, omejitve za število obiskovalcev ne bo, saj kot pravijo, je Olimje dovolj veliko, da bodo lahko zadostili ukrepom zagotavljanja medsebojne razdalje. Misja glede prireditve še dodaja: »Smo optimistični in mislim, da bomo na koncu lahko zadovoljni sami s sabo, predvsem zaradi tega, ker bomo s tem dokazali, da se da, pa tudi zato, da bomo lahko pokazali nekakšen ponovni zagon dogajanja v sami turistični destinaciji

 

 

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X