Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Drsališče v Podčetrtku odprli mladi umetnostni drsalci in pigvinček, ki ga je potisnil župan Misja (foto, video)


V petek zvečer so v soju prazničnih luči pri športni dvorani Podčetrtek slovesno odprli še drsališče, ki že nekaj zadnjih let popestri decembrske in januarske dneve številnim otrokom ter ostalim obiskovalcem. Napovedujejo pestro praznično dogajanje.

Drsališče v Podčetrtku, ki ga v decembrskem času obišče veliko otrok in ostalih obiskovalcev iz domačega kraja, sosednjih krajev ter tudi obiskovalcev od drugod, je tako kot že v preteklem letu dobilo mesto pod šotorom pri športni dvorani. Za postavitev drsališča, zadnja leta v lasti občine Podčetrtek, je poskrbel Turizem Podčertek, Bistrica ob Sotli, Kozje, ki pripravi tudi možnost izposoje drsalk, poskrbi za pripravo toplih napitkov ter bogat program ob drsališču.

Drsališče bo v Podčetrtku obratovalo točno en mesec, slovesna otvoritev je potekala v petek, 8. decembra, zaprli pa ga bodo 8. januarja. »Verjamem, da se bo tu v naslednjih dneh trlo ljudi. Pomembno je, da v občini Podčetrtek nudimo mnogo stvari, med drugim tudi drsališče, ki je že vrsto let v lasti občine Podčetrtek. Predvsem sem pa vesel, da se je Turizme Podčetrtek potrudil in vsem šolam okoli dal možnost, da bodo tukaj drsali,« je dejal župan Peter Misja in obiskovalcem zaželel veliko lepih trenutkov na drsališču ter prijeten decembrske praznike.

Prve drsalne korake na drsališču so opravile umetnostne drsalke Paulina, Iva in Tiana iz Drsalnega kluba Celje, za njimi je sledilo še slovesno odprtje drsališča, ko je po drsališču zadrsal pingvinček, ki ga je po ledu potisnil župan Peter Misja. Na otvoritvi je bil prisoten tudi Bošjan Misja, direktor Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, program je povezovala Katja Žolgar.

Drsališče bodo do počitnic obiskovale tudi skupine šolarjev in vrtčevskih otrok, saj so jih v Podčetrtek povabili na brezplačno drsanje. Pestro dogajnje pa bo na drsališču konec decembra, ko bo vsak dan ponudil kakšen zanimiv dogodek. O tem smo že pisali.

In še kratek video z nastopa umetnostnih drsalk Drsalnega kluba Celje:

In še fotogalerija:

Drsališče Podčetrtek 2023: odpiralni čas, cenik, program dogajanja