Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Napovedujemo: 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2020


50-najvplivnejsih-kio-napovedJanuarja na Kozjansko.info tradicionalno objavljamo izbor petdesetih najuspešnejših, najvplivnejših in najuglednejših ljudi, ki izvirajo z območja Kozjanskega in Obsotelja, oziroma tu živijo.

S pomočjo lestvice 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja, ki jo na Kozjansko.info pripravljamo vse od januarja 2010, bomo pogledali, kakšne zgodbe je leto 2020 pisalo našim vplivnim rojakom.

Uredniška ekipa Kozjansko.info njihova dejanja, aktivnosti, dogajanja … spremlja skozi vse leto. Predstavili vam jih bomo v seriji poglobljenih člankov, ki jih bomo objavili v naslednjih dneh.

Preden vam dokončno zaupamo, kdo so naši rojaki, ki so zaznamovali lokalno okolje, Slovenijo, svet, navedimo nekaj zanimivih podatkov.

PRVO DESETERICO VEČINSKO ZAVZEMAJO GOSPODARSTVENIKI, SKORAJ 20 % NOVINCEV

Na lestvici najvplivnejših je še vedno največ ljudi s področja gospodarstva, ampak nekoliko manj kot v preteklih letih. Ne zato, ker bi bili na našem območju kaj gospodarsko manj uspešni temveč ker je kar nekaj naših rojakov iz drugih panog uspelo narediti “vtis”, oziroma se povzpeti po uspešnosti v svoji stroki, povečati prepoznavnost in vpliv. Takšen primer so tokrat športniki, območje pa se je tudi na nacionalni ravni okrepilo v smislu političnega vpliva.

Novincev na lestvici je letos osem, sedem pa je povratnikov – torej tistih, ki so nekoč med 50 najvplivnejšimi že bili, potem so iz takšnih in drugačnih razlogov lestvico zapustili, zdaj pa se nanjo ponovno vračajo.

Iz elite petdesetih se je, glede na prejšnje leto, poslovil kašen lokalni podjetnik, mednarodni poslovnež, umetnik, komik, novinar, znanstvenik in še kdo.

Toliko za zdaj. Za osvežitev spomina si morda oglejte prvo lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja iz leta 2009 , lestvico najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja zadnjega desetletja ter seveda lansko lestvico z vplivnimi iz leta 2019 ki smo jo objavili predlani.

Kdo so najvplivnejši ljudje Kozjanskega in Obsotelja v letu 2019, boste izvedeli v naslednjih dneh.

Sodelujte v anketi o kvaliteti življenja v vaši občini.

Kako ste zadovoljni s kvaliteto življenja v vaši občini? Kaj vam je všeč in na katerih področjih pričakujete več? Sodelujte v anonimni anketi o vašem (ne)zadovoljstvu z bivanjem v vašem domačem okolišu.

Create your own user feedback survey

Rezultate bomo na Kozjansko.info objavili v začetku februara.