Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lokalna akcijska skupina (LAS) Obsotelje in Kozjansko velja za enega pomembnih sooblikovalcev razvoja našega lokalnega okolja

Lokalna akcijska skupina (LAS) Obsotelje in Kozjansko velja za enega pomembnih sooblikovalcev razvoja našega lokalnega okolja.

LAS Obsotelje in Kozjansko v programskem obdobju 2014-2020 razpolaga s 1.580.679,47 € nepovratnih sredstev iz skladov EKSRP in ESRR. Od tega je bilo za projekte do sedaj odobrenih že 1.480.033,90 € nepovratnih sredstev, kar predstavlja 94 % vseh sredstev. Skupaj je bilo namreč odobrenih 27 projektov, med njimi pa je 15 projektov že zaključenih. Poleg navedenega je bilo v tem programskem obdobju odobrenih 6 projektov sodelovanja LAS s skupno višino 329.582,12 € nepovratnih sredstev.

Tematike podprtih projektov:

• Ustvarjanje delovnih mest (prenova spletnega mesta turizem-podcetrtek, nadgradnja podjetniških kompetenc, spodbujanje sobodajalstva na območju, vzpostavitev pogojev za trženje novih storitev na območju),

• Razvoj osnovnih storitev (ureditev postajališč za avtodome, ureditev tematskih poti in vzpostavitev novih turističnih produktov na območju),

• Varstvo okolja in ohranjanje narave (izpopolnjen sistem pravilnega ločevanja odpadkov za zmanjšanje količin odpadkov, ureditev infrastrukture v naravi, vzpostavljen sistem avtomatizirane izposoje koles),

• Večja vključenost mladih, žensk in drugih ranljivih skupin (ureditev tematskih igrišč na območju, razvoj novih storitev za spopadanje z demenco, vzpostavitev IN-VEM točke za svetovanje brezposelnim in invalidom).

LAS Obsotelje in Kozjansko je v mesecu septembru 2020 zaključil z izbirnim postopkom 3. javnega poziva za izbor operacij sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). To je bil zadnji javni poziv za sofinanciranje operacij v tem programskem obdobju, v katerem smo razdelili 536.691,03 € CLLD sredstev in podprli devet projektov, ki bodo prispevali h kvalitetnejšemu življenju na podeželju in v urbanih naseljih.

Več informacij o izvedenih projektih in aktualnih dogajanjih LAS najdete na spletni strani www.las-ok.si ali na Facebook strani LAS Obsotelje in Kozjansko.

Dosegljivi pa smo na telefonski številki 03/ 817 18 60, ali pa na sedežu, na Aškerčevem trgu 24, 3240 Šmarje pri Jelšah.