Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ministrstvo potrdilo Strategijo lokalnega razvoja za Obsotelje in Kozjansko: povečane priložnosti za lokalno skupnost


Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je potrdilo Strategijo lokalnega razvoja (SLR) za območje Obsotelja in Kozjanskega za obdobje 2021-2027. Ta pomembna odločba odpira vrata za pridobitev sredstev v višini skoraj 2 milijona evrov, namenjenih sofinanciranju projektov lokalnega razvoja ter vodenju lokalne akcijske skupine (LAS) na območju petih občin.

Zemljevid slovenskih območij lokalnih akcijskih skupin

Potrjena SLR predstavlja temeljni dokument za usmerjanje razvojnih prizadevanj na območju Obsotelja in Kozjanskega v naslednjih sedmih letih. Sredstva, ki so na voljo, bodo namenjena spodbujanju trajnostnega gospodarskega razvoja, izboljšanju družbene infrastrukture, ohranjanju narave ter podobnim vsebinam na območju občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek in Kozje.

Bojana Žaberl

“Potrditev SLR predstavlja pomemben korak naprej za našo skupnost,” je prepričana Bojana Žaberl, direktorica Razvojne agencije Sotla, ki bo v tem programskem obdobju opravljanja naloge vodilnega partnerja LAS. “To nam omogoča, da začnemo z izvajanjem načrtovanih ukrepov in projektov, ki bodo prispevali k boljšemu življenju v naši subregiji.”

Po odobritvi je vodilni partner začel izvajati vse potrebno za objavo javnih pozivov, preko katerih bodo lahko lokalni deležniki predlagali projekte, ki bodo podprti s sredstvi iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) in Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Ta sredstva bodo pomagala uresničiti številne načrte za izboljšanje kakovosti življenja in spodbujanje trajnostnega razvoja na lokalni ravni, prva pa bodo predvidoma razpisana v jesenskih mesecih tega leta.

Z izvajanjem ukrepa LEADER/CLLD v prejšnjih obdobjih je območje LAS Obsotelje in Kozjansko zabeležilo številne uspehe, ki so pripomogli k raznolikemu naboru novih znanj, produktov in storitev, ter k izboljšanju okolja. Podobne rezultate ob izvedenih projektih pričakujemo tudi ob koncu tega finančnega obdobja.