Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjansko z osmimi okužbami, 14-dnevna incidenca blizu ponovne razglasitve epidemije. V Savinjski le še ena občina brez okužb


Včeraj smo v Sloveniji že tretji dan zapored zabeležili preko 350 potrjenih okužb, saj je bilo na podlagi 3682 testiranj potrjenih 363 okužb z novim koronavirusom. Včeraj so umrli tudi štirje covid bolniki, tako da se je število umrlih zvišalo na 165. Po podatkih sledilnika covid-19 je incidenca, število okuženih na 100.000 prebivalcev v 14-dneh, trenutno 137 na 100.000 prebivalcev. Ko bo 14-dnevna incidenca presegla 140, bo izpolnjen eden izmed pogojev za ponovno razglasitev epidemije. To bi se ob takšnem tempu zgodilo še ta teden.

V Sloveniji je trenutno aktivno okužena že 2865 oseb. Po podatkih sledilnika covid-19 je bilo največ okužb potrjenih v občini Ljubljana, in sicer kar 74.

Tudi na Celjskem oz. Savinjski regiji smo zabeležili porast okuž, skupaj jih je bilo potrjenih 54 okužb. Največ v občini Velenje, kjer so jih potrdili 14. V Velenju so jih potrdili 14, kar je tretji največji včerajšnji porast okuženih v Sloveniji. V Celju so okužbo potrdili pri devetih osebah. Tretje največje število okužb v regiji pripada Šentjurju s petimi.

Občina Solčava ostaja edina občina Savinjske regije (skupaj jih je 31), kjer do sedaj niso potrdili še niti ene okužbe z virusom Sars-CoV-2. V Sloveniji je takšnih občin skupaj le še šest.

Po slovenskih bolnišnicah je skupaj hospitalizirana 138 oseba, 22 od teh je nastanjenih v intenzivni enoti, 14 oseb je priključenih na respirator. V SB Celje oskrbujejo 13 covid bolnikov, trije so v intenzivni enoti, na respiratorju je en covid bolnik. Včeraj sta v celjski bolnišnici umrla dva bolnika z boleznijo covid-19.

V Pegazovem domu še 26 aktivno okuženih, novih okužb in smrtnih žrtev ni.

Največ okužb na na Celjskem so včeraj kot rečeno potrdili v Velenju, kjer je bilo potrjeno okuženih kar 14 oseb. Sledi občina Celje z 9 okužbami. Pet okužb so potrdili v Šentjurju, štiri pa v Laškem. Po tri okužbe so potrdili v občinah Slovenske Konjice, Žalec in Vojnik, po dve pa v občinah Šmarje pri Jelšah, Prebold in Polzela. Po eno okužbo so potrdili v Rogaški Slatini, Zrečah, Šoštanju, Mozirju, Braslovčah, Dobrni in Gornjem Gradu.

V celotni Savinjski regiji je skupaj aktivno okuženih 363 oseb, v Sloveniji pa 2865 oseb. Največ jih je v občini Ljubljana s 471 aktivno okuženimi, Celje na četrtem mestu jih ima 66.

V Pegazovem domu situacija stabilan

V Pegazovem domu v Rogaški Slatini se je stanje od izbruha okužb zaenkrat stabiliziralo. Kot je sporočila direktorica Kristina Kampuš, je v njihovem domu 26 aktivnih okužb pri stanovalcih, od tega so štirje stanovalci v bolnišnični obravnavi, ter štiri aktivne okužbe pri zaposlenih. Stanovalci z okužbo so nameščeni v t.i. rdeči coni in imajo blage simptome bolezni. Novih smrtnih primerov ni, je sporočila Kampušova.

Danes so v veljavo stopili novi ukrepi, policija in inšpekcija pa je nad spoštovanjem le teh uvedla poostren nadzor. Več tukaj.