Občina Rogaška Slatina zaključila investicijo »Razširitev parkirišča ob POŠ Kostrivnica«

11. 9. 2020 15:47

rogaska slatina grbV Občini Rogaška Slatina je zaključen projekt razširitve parkirišča ob podružnični šoli v Kostrivnici. Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je ob današnji priložnostni slovesnosti predstavil informacije v zvezi z izvedbo.

Dosedanja »trikotna« ureditev parkirišča ni omogočala optimalnega izkoristka prostora, tako v smislu zagotovljenih kapacitet parkiranja, kot tudi za občasno organizacijo prireditev na prostem. Investicija je zajemala razširitev obstoječega parkirišča in prestavitev bližnje stranske ceste. Z realizacijo projekta  je zagotovljen maksimalen izkoristek prostora, ki prinaša 25 dodatnih parkirnih mest, od tega sta dve namenjeni invalidom. Dostop do šole in telovadnice je z investicijo izboljšan in varnejši.

Gradbena dela je izvajala družba Gradnje Tadina, vrednost naložbe znaša 43.000 evrov.

Z realizacijo aktivnosti uresničujemo željo po uravnoteženem razvoju celotnega območja občine. Predstavljena naložba v razširitev parkirišča je praktično šele uvod v vsa nadaljnja vlaganja za izboljšanje pogojev bivanja vseh generacij v Krajevni skupnosti Kostrivnica.

Za projekt »Aktivacija Obsotelja« je občina nedavno prejela sklep o sofinanciranju z nepovratnimi sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja – dodeljena sredstva bodo med drugim namenjena za ureditev športno rekreacijskega parka, prav tako ob POŠ Kostrivnica. Načrti vključujejo: novo otroško igrišče,  novo igrišče za odbojko na mivki, obnovo igrišča za mali nogomet (nadgradnja z umetno travo), obnovo košarkarskega igrišča (nadgradnja z gumi podlago) in ureditev varčnejše razsvetljave. Projekt bo izveden v letu 2021. Sočasno bo zaključen projekt izgradnje večstanovanjske stavbe v Spodnji Kostrivnici, s katero bo zagotovljenih tudi novih 10 javnih (neprofitnih) najemnih stanovanj.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X