Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občina Rogaška Slatina zaključila investicijo »Razširitev parkirišča ob POŠ Kostrivnica«


rogaska slatina grbV Občini Rogaška Slatina je zaključen projekt razširitve parkirišča ob podružnični šoli v Kostrivnici. Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je ob današnji priložnostni slovesnosti predstavil informacije v zvezi z izvedbo.

Dosedanja »trikotna« ureditev parkirišča ni omogočala optimalnega izkoristka prostora, tako v smislu zagotovljenih kapacitet parkiranja, kot tudi za občasno organizacijo prireditev na prostem. Investicija je zajemala razširitev obstoječega parkirišča in prestavitev bližnje stranske ceste. Z realizacijo projekta  je zagotovljen maksimalen izkoristek prostora, ki prinaša 25 dodatnih parkirnih mest, od tega sta dve namenjeni invalidom. Dostop do šole in telovadnice je z investicijo izboljšan in varnejši.

Gradbena dela je izvajala družba Gradnje Tadina, vrednost naložbe znaša 43.000 evrov.

Z realizacijo aktivnosti uresničujemo željo po uravnoteženem razvoju celotnega območja občine. Predstavljena naložba v razširitev parkirišča je praktično šele uvod v vsa nadaljnja vlaganja za izboljšanje pogojev bivanja vseh generacij v Krajevni skupnosti Kostrivnica.

Za projekt »Aktivacija Obsotelja« je občina nedavno prejela sklep o sofinanciranju z nepovratnimi sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja – dodeljena sredstva bodo med drugim namenjena za ureditev športno rekreacijskega parka, prav tako ob POŠ Kostrivnica. Načrti vključujejo: novo otroško igrišče,  novo igrišče za odbojko na mivki, obnovo igrišča za mali nogomet (nadgradnja z umetno travo), obnovo košarkarskega igrišča (nadgradnja z gumi podlago) in ureditev varčnejše razsvetljave. Projekt bo izveden v letu 2021. Sočasno bo zaključen projekt izgradnje večstanovanjske stavbe v Spodnji Kostrivnici, s katero bo zagotovljenih tudi novih 10 javnih (neprofitnih) najemnih stanovanj.