Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Včeraj v Šentjurju potrjene tri nove okužbe, v Šmarju ena


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1.439 testiranj, potrjenih 36 okužb (po besedah pristojnih tretjina takšnih, ki jim je že bila odrejena karantena) z novim koronavirusom, od tega jih je bilo po podatkih Covid-19 sledilnika 7 na Celjskem. Po tri okužbe so včeraj potrdili v Ljubljani, Grosupljem in Šentjurju. Na Celjskem so po eno okužbo potrdili še v Celje, Šmarju pri Jelšah, Žalcu in Ljubnem.

V občinah KiO so v zadnjem tednu potrdili 11 okužb, aktivno okuženih pa je trenutno 16 oseb, največ v Šentjurju 10, Šmarje pri Jelšah ima 3 aktivno okužene osebe, Rogaška Slatina 2, eno pa ima še Rogatec.

Največ včeraj okuženih je v starostni skupini 45-54 let (9). Včeraj ni umrl nihče.

V celotni Savinjski regiji se je število potrjeno aktivno okuženih povečalo na 69 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (24) sledijo Šentjur (10), Velenje (5), Laško (4), Žalec (4), Rečica ob Savinji (4), Šmarje pri Jelšah (3), Ljubno (2), Polzela (2), Rogaška Slatina (2), Štore (2), po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Braslovčah, Rogatcu, Taboru, Vitanju, Vojniku, Zrečah in na Dobrni.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 419 oseb, hospitaliziranih je 20 bolnikov (10 v UKC Ljubljana, 10 v UKC Maribor). Nihče ni na oddelku za intenzivno nego. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 133 oseb. Včeraj ni umrla nobena osiba s covid-19.