Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju uspešno izpeljali turnir v malem nogometu


Zadnjo soboto v mesecu juniju se je v Športnem parku Šentjur odvil 1. malonogometni turnir, ki ga je organiziral Športni klub Šentjur. Na turnirju se je za zmago potegovalo 12 ekip iz širše kozjanske, celjske, velenjske in tudi koroške regije.

Ekipa Vede montaže; foto: Aljoša Jug/Facebook

Športno dogajanje v Šentjurju se je pričelo že v jutranjih urah, celoten skupinski del tekmovanja pa je bil odigran v dopoldanskih urah. Skupinsko razigravanje ni ponudilo kakšnih večjih presenečenj, zato so v popoldnevu sledili zelo zanimivi obračuni.

Ekipa Mano; foto: Aljoša Jug/Facebook

Prvi četrtfinalni dvoboj je potekal med Korošci pod imenom Okrepčevalnica Joni in Čabi ter ekipo Dole, kjer je koroška zasedba morala priznati premoč svojemu nasprotniku. V drugi tekmi se je odvil izjemen boj med ekipama Mano in Korektbau, spopad pa je pripadel ekipi Mano. Tretja tekma med ekipama Vede montaže ter GC Vehovec se je odvila v korist ”montažerjev”, v zadnjem dvoboju med ekipama Maki team in Transport Rogel, pa si je napredovanje prislužilo moštvo Maki team.

V prvem polfinalnem paru med ekipama Dole in Vede montaže so do napredovanja povsem suvereno prišli člani ekipe Vede montaže. Na drugi tekmi polfinala med ekipama Mano in Maki team pa so po napetem rednem delu igre sledili kazenski streli, kjer so bili uspešnejši člani ekipe Maki team.

Tilen Škrinjar; foto: Aljoša Jug/Facebook

Sledila je izvedba kazenskih strelov za 3. mesto, ki je pripadla ekipi Mano iz Celja. V finalnem dejanju pa je nato mlada zasedba Maki team-a brez večjih težav odpravila izkušeno ekipo Vede montaže in si z izidom 4:1 priigrala zmago na turnirju. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran član ekipe Vede montaže Tilen Škrinjar, najboljši vratar je bil Luka Spasojevič iz ekipe Mano, najboljši strelec pa je bil iz tabora zmagovalne ekipe, in sicer Anej Štante.

Ekipa Dole; foto: Aljoša Jug/Facebook

Kot so za Kozjansko.info povedali organizatorji turnirja je bil namen samega dogodka predvsem to, da se v Šentjur ponovno povrne zanimanje za igranje malega nogometa, ki je v zadnjih letih močno upadlo. V prihodnje pa si želijo tudi, da se ponovno vzpostavi liga malega nogometa Šentjur.

Sicer pa so pri Športnem klubu Šentjur z izvedbo in obiskom samega turnirja bili zelo zadovoljni ter si želijo tudi v prihodnje tradicionalno nadaljevati z organizacijo turnirja, ob tem pa so se zahvalili tudi vsem igralcem, gledalcem in sponzorjem, ki so omogočili izvedbo dogodka.