Še dve novi okužbi v Rogaški Slatini

29. 8. 2020 11:39

Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 1328 testiranj, potrjenih 37 okužb z novim koronavirusom, od tega po podatkih sledilnika covid-19 največ 9 v občini Ljubljana.

Na Celjskem je bilo potrjenih 6 novih okužb. Največ v Rogaški Slatini in Celju po dve. Na Celjskem je bila po ena okužba potrjena še v Zrečah in Velenju. Rogaška Slatina potrjeno okužene beleži drugi dan zapored.

Občine Kozjanskega in Obsotelja imajo tako po novem 17 aktivno okuženih. Večino v Šentjurju, kjer je 10 aktivno okuženih, štirje aktivni so v Šmarju pri Jelšah ter trije v Rogaški Slatini.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 73 oseb, kar je tri manj kot včeraj. Regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 140 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (27) sledijo Šentjur (10), Velenje (8), Laško (4), Rečica ob Savinji (4), Rogaška Slatina (4), Šmarje pri Jelšah (3), Ljubno (3), Dobrna (2), Štore (2), Zreče (2) po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Preboldu, Vitanju, Žalcu in na Polzeli.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 433 oseb, hospitaliziranih je 23 bolnikov. 12 v UKC Ljubljana, od tega dva na intewnzivni negi in en na respiratorju ter 11 v UKC Maribor, kjer pa ni nihče na oddelku za intenzivno nego. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 133 oseb. Včeraj ni umrl nihče.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 0,733 seconds.