Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

FIZIO center Rogaška: prava rešitev pri bolečinah v sklepih

Bolečine v sklepih so najpogostejše težave, s katerimi se soočamo skorajda vsi ljudje. Pojavijo se zaradi poškodb, ali pa jih s sabo pripeljejo leta. Ta vrsta težav je tudi ena izmed najpogostejših diagnoz, zaradi katerih ljudje obiščejo fizioterapijo. V FIZIO Centru Rogaška je vsaka terapija posvečena posamezniku, poteka pod vodstvom fizioterapevta in s kombinacijo manualnih tehnik in sodobnih naprav.

Bolečine v sklepih so zelo pogost pojav, s katerimi se v življenju vsaj enkrat sooči vsakdo izmed nas. Največkrat so vzrok razne poškodbe ali s staranjem povezane degenerativne spremembe na sklepih. Če gre za poškodbo sklepa, je pred vrnitvijo k telesnim aktivnostim potrebna čim hitrejša in čim bolj kvalitetna rehabilitacija.

Težave, ki jih prinese staranje

Pri degenerativnih stanjih, ki se pojavijo s starostjo, pa je treba posameznika predvsem poučiti, kaj to pomeni za njega, za njegovo telesno aktivnost in življenjski slog. Pri degenerativnih stanjih na sklepih pride do stanjšanja hrustanca na sklepnih površinah in to lahko pripelje do raznih vnetij znotraj in zunaj sklepa, kar nato vodi do pojava bolečine in omejene gibljivosti v sklepu.

Ta pojav se lahko začne že pri 30. letu starosti, po nekje 50. letu pa lahko pride do pojava osteoartroze. Zdrav življenjski slog in zmerna telesna aktivnost prilagojena posamezniku glede na njegovo vrsto težav pomembno pripomore k boljšemu splošnemu psihofizičnemu zdravju in zdravju sklepov.

Fizioterapevt Žiga Oset iz FIZIO centra Rogaška: Verjamemo, da bolečina v sklepih ne bi smela biti vzrok za slabšo kvaliteto življenja, zato si dovolite zaživeti brez bolečin.
Terapije, prilagojene posamezniku

V FIZIO centru Rogaška je vsaka terapija prilagojena posamezniku in njegovim specifičnim težavam. Prvi obisk pri fizioterapevtu je namenjen temeljitemu pogovoru, s katerimi želijo pridobiti čim več informacij o trenutnem stanju, mehanizmu poškodbe oz. vzorcih preobremenitev in željah pacienta. Temu sledi fizioterapevtski pregled, kjer s specifičnimi testi in pogovorom oblikujejo sliko o vaši težavi.

Po oblikovanju celovitega pregleda o vaših težavah pride na vrsto terapija oz. fizioterapevtska obravnava, pri kateri z uporabo manualnih tehnik mobilizacije sklepov in pasivnega razgibavanja izboljšajo gibljivost sklepa in zmanjšajo bolečine. Pri teh tehnikah si pomagajo tudi z instrumentalno fizioterapijo. Na primer z visoko intenzivno magnetno terapijo, terapevtskim laserjem, tecar terapijo, ultrazvokom, trakcijsko terapijo in različnimi protibolečinskimi elektroterapijami. Več o storitvah, ki jih ponujajo si preberite TUKAJ.

Število obravnav je vedno prilagojeno vsakemu posamezniku in njegovi vrsti težav ter odzivu na terapijo. Običajno so za vidne učinke potrebne minimalno tri obravnave.

V FIZIO centru Rogaška bodo poskrbeli za hiter pregled in celovito obravnavo vaših težav, ki jih bodo kar se da hitro začeli odpravljati z vam prilagojenimi terapijami
Jih že poznate?

FIZIO center Rogaška je sodobni fizioterapevtski center v središču Rogaške Slatine, osredotočen na rehabilitacijsko in preventivno fizioterapijo. Pacientom ponujajo učinkovito fizioterapijo, ki jo zagotavljajo z individualno prilagojenimi programi, ortopedsko manualno terapijo in sodobnimi tehnologijami, med katerimi imamo mnoge edini v tem delu Slovenije.

Njihova prednost: najsodobnejše tehnologije in terapije

Za doseganje najboljših rezultatov uporabljajo široko znanje o rehabilitacijah ortopedskih ter mišično-skeletnih poškodb in težav, telesni pripravljenosti in manualnih terapijah. Pri svojem delu uporabljajo najsodobnejše fizioterapevtske aparate, kot so laserska terapija, elektro terapija, magnetna terapija (SIS), tecar terapija, trakcijska terapija, ultrazvočna terapija in za analizo hrbtenice Diers formetric 4d.

Rekreativni in profesionalni športniki, poznate kriosavno?

Terapije dopolnjujejo s kriosavno, ki je nasprotje običajne savne, saj z njo celotno telo za kratek čas izpostavimo ekstremno nizki temperaturi. Občutek mraza je znosen in ni tako očiten kot pri kopanju v mrzli vodi. Kratek temperaturni šok sproži v telesu biokemične spremembe, ki pomagajo pri regeneraciji mišic, spodbujajo imunski sistem in presnovo maščob ter pomaga pri zmanjšanju telesne teže.

Kako do hitre in učinkovite obravnave?

FIZIO center Rogaška se nahaja v zdraviliškem jedru Rogaške Slatine, v poslovnem centru Pošta, na Zdraviliškem trgu 25.

Naročite se lahko:

  • preko e-mail naslova: [email protected],
  • jih pokličete na telefonsko številko 059 06 66 56.

Več informacij o njihovih storitvah najdete na njihovi spletni strani http://fizio-rogaska.si/

 

FIZIO center Rogaška Slatina