Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini uredili javne površine ob sprehajalnih poteh (foto)


Rogaška Slatina sodi med bisere slovenskega turizma, sprehajalne poti, kot je pot na Bellevue, pa so od nekdaj priljubljeno stičišče turistov in prebivalcev vseh generacij domačinov.

Občina Rogaška Slatina je že od 2018 zavezana k uresničevanju in spodbujanju trajnostnega turizma, med kar sodi tudi posebna skrb za čisto in urejeno okolje. Občinskim strokovnim službam je po večletnem prizadevanju uspelo urediti potrebno dokumentacijo in pridobiti vsa potrebna dovoljenja, da lahko sami odstranijo nevarne objekte in gradbene ograje ob sprehajalnih poteh.

Občina Rogaška Slatina je leta 2018 pristopila k zavezi trajnostnega razvoja turizma in vstopila v zeleno shemo slovenskega turizma, ki pod krovno znamko Slovenia Green združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji. S pridobitvijo zlatega znaka se je tako pridružila slovenskim destinacijam, ki uresničujejo in spodbujajo trajnostni turizem ter s tem pozitivno vplivajo na naravno okolje, lokalno skupnost in gospodarstvo.

Prejšnje dni so se, na podlagi pridobljenega soglasja Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov, lotili odstranjevanja nevarnih porušenih objektov ter polomljenih in podrtih dreves  po vetrolovu na območju nekdanjega vadišča golfa Rogaška Slatina. Degradiran teren so tudi izravnali. Kot pravijo, so kot izrazito turistična občina “ponosni na urejenost našega kraja, na številna priznanja, ki jih iz tega naslova pridobimo;  predvsem pa na številne urejene javne površine za preživljanje prostega časa v korist naših občanov.”

Občina Rogaška Slatina: “Veseli smo, da nam je po večletnem prizadevanju za ureditev degradiranega prostora,  obveščanju pristojnih državnih organov ter inšpekcijskih služb uspelo pridobiti tudi soglasje zemljiškoknjiženega lastnika in upravljalca, na podlagi katerega smo pristopili k odstranitvi nevarnih objektov in gradbene ograje.”

Kot pravijo na slatinski Občini, se zavedajo, da so mestno drevje in gozdovi vitalna sestavina zdravega in trajnostnega mesta, v katerem je prijetno živeti, in pomemben del okolja, saj prinašajo številne ekološke, zdravstvene in socialne koristi.


Nekdanje vadišče za golf (desno) je od danes urejena zelena površina (vir foto: https://www.rogaska-slatina.si)
“Kot je razvidno iz priloženih fotografij, predstavlja urejeno območje odličen način za odklop iz vsakdanjega življenja, za kar vam ni treba odpotovati na drugi konec sveta, saj je le korak proč od starega zdraviliškega jedra.

V neposredni bližini je Nadhod Sonce, ki ga lahko hitro osvojite peš in trud poplačate z lepim razgledom. Poleg teka in kolesarjenja vam v mestnem gozdu srčni utrip pospeši tudi fitnes na prostem ali sprehod po trim stezi. Otroci lahko energijo porabijo na otroškem igrišču, medtem ko uživajo v svežem gozdnem zraku.

Ljubitelji športa lahko urejene poti uporabljate za hojo, tek ali kolesarjenje,  poprimete za teniški lopar, ali pa se po trim poti podate na Stolp Janina. Za otroke je poskrbljeno na igriščih, sprehajalce pa ob poteh spremljajo klopce. Zdraviliški park Rogaška Slatina predstavlja idealno mesto za druženje, dostopen je gibalno oviranim osebam.”

V mestni administraciji vas tako vabijo, da s prijatelji posedite na klopcah med pomladanskim cvetjem, podružite pa se lahko tudi na kateri izmed prireditev, ki se odvijajo skozi vse leto.

Preberite še:

Življenje v občini Rogaška Slatina: s čim so ljudje bolj in s čim manj zadovoljni