Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po dve novi okužbi v Šentjurju in Rogaški Slatini


Včeraj je bilo v Sloveniji, na podlagi 769 testiranj, potrjenih novih 31 okužb z novim koronavirusom, od tega po podatkih sledilnika covid-19 največ 8 v občini Ljubljana.

Na Celjskem je bilo potrjenih 6 novih okužb v treh občinah. Po dve okužbi sta bili potrjeni v Šentjurju, Rogaški Slatini in Slovenskih Konjicah. Rogaška Slatina potrjeno okužene beleži tretji dan zapored.

Občine Kozjanskega in Obsotelja imajo tako po novem 20 aktivno okuženih, torej tri več kot dan prej. Večino v Šentjurju, kjer je po novem 12 aktivno okuženih, šest aktivno okuženih je v Rogaški Slatini, v Šmarju pri Jelšah pa še dva.

V celotni Savinjski regiji je potrjeno aktivno okuženih trenutno 77 oseb, kar je tri manj kot včeraj. Regionalno se po aktivnih primerih uvrščamo na dugo mesto v Sloveniji. Največ aktivnih je v Osrednjeslovenski regiji, in sicer 140 oseb. Največ aktivno okuženih v naši regiji je v Celju (26) sledijo Šentjur (12), Velenje (8), Rogaška Slatina (6), Laško (4), Rečica ob Savinji (4), Ljubno (3), Šmarje pri Jelšah (2), Dobrna (2), Slovenske Konjice (2), Štore (2), Zreče (2) po eno aktivno okuženo osebo pa imajo še v Preboldu, Vitanju, Žalcu in na Polzeli.

V Celju, ki velja za občino z drugim največjim številom po aktivno okuženih, prvič po 11. avgustu niso potrdili nobene nove okužbe. Savinjska regija je sicer druga najbolj “okužena” občina po številu aktivno okuženih (77), skoraj z dvakratnikom savinjskih okužb vodi Osrednjeslovenska regija, ki jih ima 142.

V Savinjski regiji od začetka epidemije še niti ene okužbe niso potrdili v občinah Vransko, Gornji Grad, Luče in Solčava.

V Sloveniji je trenutno aktivno okuženih 449 oseb, hospitaliziranih je 24 bolnikov. 12 v UKC Ljubljana, od tega dva na respiratorju ter 12 v UKC Maribor, kjer pa ni nihče na oddelku za intenzivno nego. V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben covid bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 133 oseb. Včeraj ni umrl nihče.