Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jagros ni več šmarsko podjetje


Franc Jager je pred meseci vodenje podjetja Jagros d.o.o. prenesel na svoje tri sinove, Aleša, Boštjana in Miho Jagra. Ob novem vodstvu pa je v podjetju prišlo še do ene spremembe.

Bratje Jager so se namreč odločili, da sedež podjetja ne bo več na domačem naslovu v Podplatu, temveč v Rogaški Slatini.

Kot so nam pojasnli v podjetju Jagros, so se za prenos sedeža na Prvomajsko ulico 29, Rogaška Slatina, odločili iz praktičnih razlogov. Večina poslov se namreč vrši na tem naslovu, kjer je že tako trgovina, skladišče in tudi uprava podjetja.

S spremebo sedeža je bila seznanjena tudi Občina Šmarje pri Jelšah, ki pa zaradi tega ne bo čutila kakšnih ekonomskih posledic na občinskem proračunu. V tega se namreč neposredno steka samo del dohodnine občanov s stalnim prebivališčem v občini, nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč v lasti fizičnih in pravnih oseb ter komunalni prispevki, ki se plačajo pred izdajo gradbenih dvoljenj, ne pa tudi davek od dobička podjetij, ki gre direktno v državni proračun.

Podjetje Jagros d.o.o., ki je že nekaj let zapored najmočnejše podjetje Kozjansko-obsoteljskega, je v zadnjih petih letih v državno blagajno plačalo za okoli 6,3 mio evrov davka na dobiček.

Franc Jager v nepremičninskih poslih

Družina Jager s spremebo sedeža podjetja Jagros d.o.o. tako v občini Šmarje pri Jelšah nima več nobenega podjetja. Tudi novoustanovljeno podjetje Gradnje Jager d.o.o., katerega lastnik je Franc Jager in je bilo ustanovljeno malo po njegovi predaji Jagrosovih poslov sinovom, ima sedež v Rogaški Slatini, prav tako na Prvomajski ulici.

Franc Jager sedaj preko Gradenj Jager uresničuje svoje nepremičninske načrte. Poleti je tako že investiral na hrvaški obali. Na otoku Murter je namreč obnovil hotel, ki je že začel z obratovanjem, na otoku Pag pa načrtuje še izgradnjo hotela in apartmajskega naselja.

Poleg nepremičninskih poslov na hrvaški obali se Franc Jager že nekaj časa omenja tudi kot najresnejši kupec za dvorec Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah. Z njim naj bi imel Jager smele načrte, saj naj bi v prihodnosti Jelšingrad ponujal restavracijo, sobe za prenočitev, poročno dvorano, protokolarne prostore, itd..

Najnovejši nepremičninski načrt Franca Jagra pa sega v občino Šentjur, kjer naj bi v Hruševcu začel graditi stanovanja, za kar naj bi interes pokazala tudi Občina Šentjur, ki naj bi že začela spreminjati prostorski načrt.

B.S., foto: Google