Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Franc Jager investira na hrvaški obali. Hotel na Murterju, kmalu hotel na Pagu,…


images_slike3_ured5_regionalno_franc_jagerFranc Jager se po umiku iz trgovske verige Jagros, katere posle je predal v roke sinovom, podaja v nepremičninske in gradbene posle.

Že nekaj časa se namreč Franca Jagra omenja kot resnega kupca za propadajoči dvorec Jelšingrad, v nepremičninske in gradbene posle pa se je sedaj podal tudi na hrvaški obali.

Na otoku Murter je z obratovanjem že začel njegov hotel, na otoku Pag pa načrtuje izgradnjo hotela in apartmajskega naselja.

Franc Jager je pred štirimi meseci trgovsko verigo Jagros predal v roke svojih treh sinov in se upokojil. “Izplačani” ustanovitelj in lastnik Jagrosa pa bo svojo upokojensko dobo očitno v veliki meri preživel na plaži. Vendar ne zleknjen v ležalnik. Kot se je sicer napovedovalo že ob njegovem izstopu iz podjetja Jagros, se namreč podaja v nepremičninske posle na hrvaški obali.

Investicije na hrvaški obali…

Po pisanju Večera je Franc Jager prejšnji mesec, preko podjetja Gradnje Jager oziroma hrvaškega Jager graditeljstvo, najel in odprl edini večji hotelski kompleks Colentum na otoku Murter. Gre za hotel z 98 sobami in bazenom, ki ga namerava Jager v naslednji fazi tudi kupiti, če bodo le posli tekli po načrtih in če se bodo pozitivno rešila vprašanja glede zemljišč okoli hotela. Postopki okoli nakupa hotela naj bi se razpletli v naslednjih mesecih. Če bo šlo vse po načrtih, bodo hotel do naslednje sezone popolnoma obnovili, ter ga iz trizvezdničnega spremenili v štirizvezdičnega.

Hotel je bil sicer zaprt že večji del lanske poletne sezone in v dokaj slabem stanju, a ga je Jager v zgolj nekaj tednih usposobil za odprtje.

Franca Jagra so z odprtimi rokami sprejeli tudi domačini, ki so se zadnja leta zgražali nad propadom hotela ob eni izmed najlepših peščenih plaž na hrvaški obali. Na Murterju sedaj upajo, da se bodo stvari končno obrnile v pozitivno smer. Glede na izkušnje in poslovno žilico Franca Jagra v to skoraj ni dvomiti.

Jager ima na hrvaški obali tudi druge investicijske načrte. Na otoku Pag, kjer ima ob morju v lasti pet hektarjev veliko zemljišče, namerava namreč zgraditi hotel s 120 sobami in 30 apartmaji, še piše Večer. Je pa investicija na Pagu kljub temu še nekoliko oddaljena, saj naj bi bili šele v fazi sprejemanja novega prostorskega načrta.

…in v dvorec Jelšingrad

To pa naj ne bi bili edini nepremičninski načrt Franca Jagra. Že nekaj časa se namreč zanima za nakup dvorca Jelšingrad. Tega naj bi pred dnevi celo obiskal in nekaj besed spregovoril z najbližjimi sosedi.

Jager naj bi imel tudi z Jelšingradom velike načrte, ki so z odobravanjem sprejeti s strani celotne lokalne skupnosti.

V načrtu naj bi bilo, da se pročelni del gradu, obrnjen proti Šmarju, ohrani, oziroma prenovi, drugi del, z nižjo kulturno-zgodovinsko vrednostjo, pa poruši in sezida na novo. V tem delu bi bila nato restavracija in več deset sob, oziroma prenočišč. Ohranjeni del pa bi se morda v javno-zasebnem partnerstvu z Občino Šmarje pri Jelšah dalo restavrirati, oziroma obnoviti, tudi s pomočjo državnih in evropskih sredstev. Ta del bi lahko bil javno odprt, na voljo za poroke, slavnostne sprejeme in druge priložnosti…več o Jagrovem morebitnem nakupu Jelšingrada si lahko preberete tukaj.