Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku bogatejši za novo trgovino Jager (foto, video)

V petkovem dopoldnevu so v Podčetrtku svečano predali namenu novo trgovsko poslopje Jager, ki je dobrih sto metrov od dosedanje trgovine zraslo v le dobrem letu. Družinsko podjetje Jagros d.o.o. bo odslej k nakupu nagovarjalo na približno 3000 m2 površine s tremi razširjenimi trgovinskimi oddelki, zraven pa so uredili tudi bar.

V petek po deseti uri so obiskovalci prvič napolnili novo Jagrovo trgovsko poslopje v Podčetrtku. Še prej so objekt svečano v družbi velikega števila obiskovalcev predali namenu.

»Veseli me, da smo se znova zbrali ob otvoritvi naše nove pridobitve v Podčetrtku. Ideja za to lokacijo je padla pred dvema letoma, saj se kraj vedno bolj razvija po turistični in gospodarski plati in tudi v trgovinah Jager smo želeli sodelovati pri razvoju kraja, zato smo se odločili za novo investicijo. Skupaj z našimi arhitekti smo zasnovali moderen objekt, z leseno konstrukcijo, ki daje objektu dobro energijo in skozi velike steklene površine vabi k obisku in nakupu,« je o vzvodih za gradnjo večjega trgovskega poslopja dejal Aleš Jager.

Novo poslopje, ki je zamenjalo dosedanjo dobrih sto metrov oddaljeno trgovino, vsebuje živilski, tekstilni in tehnični oddelek. Kot so predstavili v petkovem dopoldnevu na odru pred novim Jagrom, kjer se je odvilo glavni del odprtja novega poslopja, so vse oddelke razširili. Pri živilih bodo denimo ponudili sveže pečene pice, tehnični oddelek pa bo ob obstoječi ponudbi vseboval tudi ponudbo materiala za suho gradnjo in gradbenega materiala. Na novo je zaživel tudi lokal z gostinsko ponudbo, kjer bodo lahko obiskovalci v prijetnem notranjem ambientu ali na terasi pokramljali, spili kavo ali kakšno drugo pijačo. Ponudbo so ob Alešu Jagru predstavili tudi ostali predstavniki družinskega podjetja Boštjan in Marija Jager, zbrane pa je nagovoril tudi oče Franc, ki je skupaj z Marijo pred enaindvajsetimi leti odprl prvo trgovino. Nova trgovina bo zaposlovala dvajset delavcev.

Novosti v kraju so prisrčen sprejem pripravili tudi domačini. Za program so poskrbeli otroci iz tamkajšnjega vrtca in osnovne šole, obiskovalce pa je nagovoril tudi župan Peter Misja. Za smeh je poskrbel prepoznavni obraz te trgovske znamke Matjaž Javšnik.

Podjetje je ob tem poklonilo donacijo v višini 1.000 evrov osnovni šoli Podčetrtek, ki jo je sprejela ravnateljica Sonja Švajger.

Blagoslov nove trgovine je opravil pater Ernest Benko iz samostana Olimje, za sladke in slane dobrote so poskrbeli članice Društva kmetic Ajda.

Kot se za takšno novost spodobi, so jo obiskovalci tudi primerno proslavili. Sodelavci iz Jagra so poskrbeli za hrano ter pijačo. Za dobro voljo je z živo glasbo poskrbel ansambel Grand kvintet, v katerem delujejo tudi zaposleni v tem trgovskem podjetju.

Pogostitev so sočasno pripravili tudi v frizerskem in pedikerskem salonu Pri Nadi frizerke Nade Kodrin. Salon se je prav tako preselil v novozgrajeno poslopje.

 

Kratek video insert z otvoritve se nahaja tukaj:

Fotogalerija vam bo še približala nekaj utrinkov z današnjega dopoldnaskega dogajanja v Podčetrtku: