Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Franc Jager predaja vodenje poslov sinovom


images_slike3_ured5_regionalno_franc_jagerTrgovsko podjetje Jagros iz Podplata je te dni izvedlo menjavo generacij. Večinski lastnik Franc Jager, ki odhaja v pokoj, je namreč vodenje podjetja predal svojim trem sinovom.

Po napovedih naj v delovanju podjetja ne bi prišlo do večjih sprememb.

Franc in Marija Jager v podjetju ostajata kot svetovalca.

Na Celjskem se je v zadnjih tednih zgodila že druga menjava generacij pri velikih trgovcih. Potem, ko je Mirko Tuš pred mesecem dni vodenje ene izmed največjih trgovskih verig v Sloveniji, Skupine Tuš predal svojemu sinu Andražu Tušu, sam pa odšel v pokoj, se je za podoben korak odločil tudi eden največjih regionalni trgovcev.

Kot piše Štajerski val sta namreč Franc Jager, večinski lastnik podjetja Jagros in Marija Jager, dosedanja direktorica, vodenje podjetja predala trem sinovom Alešu, Boštjanu in Mihi Jagru. Sinovi so sicer že do sedaj z različnimi funkcijami pomagali v podjetju. V podjetju Jagros, kjer Franc in Marija Jager po upokojitvi ostajata v funkciji svetovalcev, naj po napovedi sinov ne bi prišlo do večjih sprememb v delovanju podjetja. Podjetje Jagros sicer v zadnjih letih velja za najmočnejše podjetje na območju Kozjanskega in Obsotelja. Ustvarjajo namreč krepko preko 120 mio evrov prihodkov in okoli 7 mio čistega dobička let no. Zaposljuje skoraj 600 ljudi.