Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na območju Dobovca in Rogatca prijeli 18 ilegalnih prebežnikov


S Policijske uprave Celje sporočajo, da so včeraj na mejnem prehodu Dobovec prijeli 13 afganistanskih državljanov, ki so ilegalno prestopili mejo.

Na območju Dobovca so policisti včeraj zjutraj prijeli 13 ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana. Deset izmed prijetih prebežnikov je bilo mladoletnih. Afganistance je v bližino meje s kombiniranim vozilom pripeljal državljan Romunije, jih odložil na hrvaški strani, ti pa so nato peš prečkali reko Sotlo. Na slovenski strani jih je Romun nameraval znova naložiti v vozilo, kar pa so mu preprečili mejni organi. 28-letnemu Romunu so odvzeli prostost in ga bodo kazensko ovadili. Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil.

V popoldanskih urah pa so policisti Postaje mejne policije Rogatec pri ilegalnem prečkanju meje zalotili še pet tujcev, državljanov Kosova. Šlo je za družino s tremi mladoletnimi otroki. Tudi v tem primeru je bil vpleten voznik, ki jih je pripeljal v bližino meje, kjer so ilegalno vstopili v Slovenijo. Tujci so bili po opravljenih postopkih vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Voznika, ki jih je prevažal, sicer državljan Kosova, je bil oglobiljen.

Vabljeni k branju celotnega policijskega poročila PP Rogaška Slatina (klik)