Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Rogaška Slatina: 11. 6. 2019 (poziv policistov, grozil ji je partner, nesreča pri spravilu sena,…)


Tuncovec, 8. 6. 2019

Policisti so obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil državljan Hrvaške zaradi nepravilnega prehitevanja. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bil voznik močno vinjen, saj je rezultat preizkusa z alkotestom pokazal skoraj 1 mg alkohola v litru izdihanega zraka. O sankciji bo odločalo sodišče.

Rogatec, 8. 6. 2019

Žrtev nasilja v družini nas je obvestila, da jo kliče in ji pošilja sporočila njen partner, ki mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Rogaška Slatina, 9. 6. 2019

Policisti so bili obveščeni o nesreči pri spravilu sena. Ugotovljeno je bilo, da je poškodovani z manjšim traktorjem in priključenim pajkom obračal seno na travniku. Med delom je sestopil s traktorja, pri tem pa ni izklopil traktorskega priključka, ki se je še vedno vrtel in ga močno poškodoval, ko se je nagnil v območje delovanja stroja. Po nudeni zdravniški oskrbi je bil poškodovani s helikopterjem transportiran v UKC Maribor.

Rogatec, 10. 6 . 2019

Po obvestilu občanke, da je na hrvaški strani meje okoli 07.00 ure opazila večje število ljudi, ki so se napotili proti meji s Slovenijo, so policisti PP Rogaška Slatina v neposredni bližini državne meje blizu prehodnega mesta Vidina prijeli 13 državljanov Afganistana, ki so nezakonito preko reke Sotle in zaščitnih tehničnih ovir vstopili v Slovenijo. V tem času je na MMP Rogatec z vozilom, ki je ustrezalo opisu priče, želel vstopiti državljan Romunije. Policisti so mu zaradi suma kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja državne meje odvzeli prostost. Vsi državljani Afganistana so zaprosili za mednarodno zaščito.

Istega dne v večernih urah so bili policisti ponovno obveščeni o pojavi sumljivih oseb na železniški progi v bližini mejnega prehoda Rogatec. Policisti PMP Rogatec so prijeli 5 državljanov Kosova, prav tako je bil prijet državljan Kosova, ki jim je mudil prevoz. Postopek s tujci so prevzeli policisti PP Rogaška Slatina. Voznika so oglobili, tujce pa naslednji dan vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Policisti pozivajo vse občane, še posebej pa obmejno prebivalstvo, da so pozorni na sumljiva vozila in osebe in o tem obveščajo policiste na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko Policije 080 1200.

Drevenik, 10. 6. 2019

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči do katere je prišlo zaradi umikanja neznanemu vozilu, ki je vozniku motornega kolesa pripeljal nasproti. Motorist se je vozilu umikal in padel po nabrežini ter se pri tem lažje poškodoval. Policisti zbirajo obvestila o neznanem vozniku.