Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlada kuharja iz Šentjurja sta se uvrstila v finale Malega šefa Slovenije


Sredi marca se je pričela šesta sezona šova Mali šef Slovenija, kjer mlada kuharja iz Šentjurja zastopata šentjursko Osnovno šolo Hruševec.

Sodelujoča Julija in Jakob, ki prihajata iz omenjene šole, sta se s preostalimi sedmimi dvojicami pomerila v raznih kuharskih izzivih. Njuni izdelki so navdušili žirijo, ki jo sestavljajo sodniki Mojca Trnovec, Jorg Zupan in Gregor Jager, saj sta večkrat dobila odlične ocene in se s tem prebila do samega finala.

Polfinalna jed Jakoba in Julije; foto: POP TV

Preteklo nedeljo sta se Šentjurčana v polfinalu pomerila z Niko in Cataleyo iz OŠ Ivana Babiča-Jagra Marezige. Tam sta si priborila vse možne točke in se s tem uvrstila v mini finale, kjer sta se pomerila proti dvema nasprotnima dvojicama, in sicer Emi ter Lavini in Leonu Taju ter Maticu. Z devetimi od desetih točk sta na koncu Šentjurčana poleg Leona Taja in Matica postala finalista letošnje sezone šova, kjer se bosta sedaj potegovala za zmago.

Kot sta mlada kuharja povedala za POP TV, sta se za nastop veliko pripravljala, prijaviti pa sta se želela že na peto sezono, vendar sta zamudila rok prijave. V šovu lahko sodelujejo otroci, stari od 8 do 15 let. V vsaki sezoni nastopi osem dvojic otrok, ki pridejo iz različnih osnovnih šol po Sloveniji.