Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Perpetuum Jazzile v razprodani dvorani v Podčetrtku spektakularno zaključili leto 2018 (foto, video)


perpetuum23“Ko glas postane instrument …… in ko instrument postane glas, slišiš utrip svežine ritmov in zlitje harmonij Perpetuum Jazzile. Naš repertoar ne bi bil NAŠ brez značilne brazilske bossa nove, swinga, brez gostih harmonij close harmony in brez funka, popa in gospela. Danes, ko se glasba seli v digitalni svet, jo MI strastno vračamo v analognega!” se predstavlja Perpetuum Jazzile, ki je bil leta 1983 ustanovljen pod imenom Komorni zbor Gaudeamus.

Ustanovil ga je Marko Tiran, ki je z njimi v slovenski (jugoslovanski) zborovski prostor vpeljal nekaj novega in do takrat za tedanje čase nekaj precej neobičajnega – zabavno in jazzovsko glasbo. Zbor, ki je poleg zabavne glasbe zelo uspešno gojil tudi umetno in narodno, je v našem okolju pionirsko izvajal aranžmaje tujih avtorjev (Gene Puerling, Ward Swingle, ki je zbor tudi obiskal in delal z njim, Kirby Shaw, etc.), v osemdesetih in devetdesetih letih pa se je uveljavil zlasti s priredbami umetniškega vodje Marka Tirana, ki jih pred njim v Sloveniji za zbor praktično ni pisal nihče drug.

perpetuum24

Koncertni večer v Večnamenski dvorani Podčetrtek, s katerim so organizatorji Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ zaključili še eno uspešno leto in nazdravili vstop v deseto leto Večnamenske dvorane Podčetrtek, je minil v znamenju samih presežkov. Za začetek v spektakularni večer so se s pesmijo Africa predstavili člani Mladinskega, Otroškega in Deškega pevskega zbora OŠ Podčetrtek, v sklopu koncerta pa so se z Avsenikovo Na Golici skupaj s člani Perpetuum Jazzile predstavili še učenci 5. a razreda I. OŠ Rogaška Slatina.

Skozi koncert so Perpetuum Jazzile še enkrat dokazali, da je njihovo platno oder, njihove barve so njihovi glasovi, ki jih mešajo in združujejo dokler ne nastanejo mojstrovine. Dokazali so, da so zadovoljni obrazi njihov zagon in potrditev, da to kar ustvarjajo, počnejo s srcem in predanostjo.

Kako spektakularno smo se imeli v razprodani dvorani v Podčetrtku poglejte v videu.

Še fotogalerija

K. C.