Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozjansko in Obsotelje se predstavlja na mednarodnem sejmu v Zagrebu


Danes se v Zagrebu končuje mednarodni sejem turizma Place2go, na katerem so v skupni predstavitvi združili moči različni turistični akterji s Kozjansko-Obsoteljskega.

Nastopili so kot del širšega projekta Dežela Celjska, ki ga že vrsto let partnersko izvajajo z Zavodom Celeia Celje.

“Danes in jutri turistične predstavnike naših občin najdete na sejmu v Zagrebu. Mednarodni sejem turizma je zagotovi priložnost za izmenjavo mnenj in vzpostavitev novih poslovnih poti.
Aktivnost je del projekta RDO Dežela Celjska.”

Tako so promocijsko turistično aktivnost Kozjansko-Obsoteljskega na največjem turističnem sejmu na Hrvaškem zaobjeli v FB objavi Razvojne agencije Sotla. Skupaj s partnerji, TIC Podčetrtek, TŠM Šmarje pri Jelšah, Kozjanskim parkom, Zavodom za kulturo, turizem in razvoj Rogatec in TIC Rog. Slatina, so na razstavnem prostoru predstavljali lepote in dobrine našega območja.

Vir foto: FB profil RA Sotla

 

Dežela Celjska
Zavod Celeia Celje izvaja destinacijski managament za širše regijsko območje prepoznano pod imenom Dežela Celjska že od leta 2011 dalje.

Kot destinacija Dežela Celjska izvajajo predvsem skupne nastopne na specializiranih sejmih in dogodkih doma in v tujini, večinoma v sosednjih državah (Avstrija, Italija, Hrvaška, Srbija).

Območje Dežele Celjske se je v preteklih letih spreminjalo, še vedno močno partnerstvo v letu 2023 pa predstavljajo sledeče občine: Celje, Dobrna, Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec, Šmarje pri Jelšah, Šentjur, Štore in Vransko.

V dveh največjih Kozjansko-Obsoteljskih turističnih občinah, Podčetrtek in Rogaška Slatina, sicer tuji turisti novembra lani ustvarili okoli 11.400 nočitev v vsaki občini. Turisti iz Hrvaške so k temu prispevali dobro petino, v Rogaški Slatini pa slabo desetino nočitev. V Podčetrtku je sicer največ tujih turistov iz Avstrije (približno tretjina), ob Hrvaški pa tudi iz Italije (petina), medtem ko so domače destinacije slatinskih turistov precej bolj razpršene. Med njimi je tako največ Hrvatov, sledijo pa Avstrijci, Italijani in Rusi.

Video utrinek s sejma Place2go v Zagrebu: