Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podsredi predstavili idejno zasnovo vzpostavitve kolesarske steze Bistrica ob Sotli – Koprivnica (video)


V okviru projekta za Dogovor regij »Vzpostavitev mreže kolesarskih poti in stez v Savinjski regiji za trajnostno mobilnost, je občina Kozje pristopila k projektu, in sicer na odseku državne ceste z mejo občine Bistrica ob Sotli in povezavo do občine Krško v kraju Koprivnica. Tako so pretekli teden v Podsredi predstavili idejno zasnovo projekta.

kolesarka1

Občina Kozje je skupaj z Ministrstvom za infrastrukturo pristopila k idejni pripravi ureditve državne kolesarske povezave iz smeri Podsrede proti Koprivnici z mejo občine Krško.

Po besedah županje Kozjega Milence Krajnc vsak cilj izgradnje takšne kolesarske steze zagotavlja prometno varnost kolesarjev, gre za razvoj kolesarskega turizma in nenazadnje tudi za vzpodbujanje trajnostne mobilnosti. Kot je ob tem dodala Krajnčeva, je v njihovem okolju veliko naravnih in kulturnih danosti, zato je to eden od dodatnih projektov, ki bo vplival na razvoj njihovega kraja. Pri načrtovanju takšne kolesarske steze je predviden tudi poseg v zemljišča tamkaj živečih, zato so se seveda odločili, da se projekt najprej predstavi, nato pa se začne s postopkom pridobivanja zemljišč.

V nadaljevanju predstavitve je Bojana Stopinšek, ki v imenu RASR pri projektu kolesarskih poti usklajuje dejavnosti Območnega razvojnega partnerstva (ORP) osrednjega Celjskega z drugimi regijskimi ORP-i (Savinjsko Šaleško, Spodnja Savinjska dolina, Dravinjsko ter Obsotelje in Kozjansko) predstavila pomen izgradnje omenjene kolesarske poti, Marjan Vanček s projektnega biroja Trasa d. o. o. pa je predstavil kje naj bi omenjena kolesarska steza potekala.

kolesarka2

Po predstavitvi so zbrani lastniki zemljišč in prebivalci krajev koder naj bi kolesarka potekala predstavili svoja videnja, predloge in mnenja, ki so si jih pristojni zabeležili, na podlagi le tega pa bodo razmislili o možnih izboljšavah in spremembah.

Več o samem projektu in o trasi kolesarske poti pa lahko prisluhnete v videu.

 

K. C.