Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tokrat do zlata vsi kataši KKKiO


V soboto je bil v Velenju v organizaciji Karate kluba Rudar 1. mednarodni karate pokal Rudar Velenje Open. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 300 tekmovalcev iz 47 klubov iz pol ducata držav. Na turnirju je nastopilo tudi sedem karateistov iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

S tekmovanjem je pravi začel Vinko Juraja, ki je iz tekme v tekmo bolj samostojen in samozavesten. V svoji kategoriji starih do 7 let je premagal vse nasprotnike in osvojil odlično prvo mesto.

Z istim tempom je nadaljeval naslednji kataš Grega Zbil, ki je v kategoriji 8-9 let prav tako premagal vse nasprotnike in zanesljivo osvojil 1. mesto. Tudi Grega kaže na treningu in tekmah konstanten napredek tako, da rezultati ne morejo izostati.

Nastopil je še tretji najbolj izkušeni kataš Bor Hartl. Nastopil je v dveh kategorijah: kadeti in mladinci, saj bo v letošnjem letu prestopil v višjo starostno kategorijo. Tudi Bor je kot favorit z odličnimi izvedbami kat zanesljivo premagal vso konkurenco v obeh kategorijah in osvojil dva pokala zmagovalca.

V popoldanskem delu smo nadaljevali z športnimi borbami. V isti kategoriji – dečki +45 kg sta nastopila Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Finale si je priboril Nejc, ki pa je moral priznati premoč proti nasprotniku iz BiH. Tako je osvojil končno 2., Jakob pa 3. mesto.

Tudi v naslednji starostni kategoriji športne borbe 12-13 let +50 kg sta nastopila dva naša predstavnika: Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Timotej se je po začetnem porazu nato v borbah za tretje mesto z zbranostjo, sproščenostjo zanesljivostjo osvojil 3. mesto. Prav tako je tretje mesto osvojil Žan Luka. Verjamemo, da bodo tudi borbaši na bližajoči se 1. pokalni tekmi Slovenije pokazali svoj pravi borbeni duh.

Kot klub smo osvojili kar štiri zlate, eno srebrno in tri bronaste medalje ter po skupnem seštevku med klubi osvojili odlično 2. mesto.

Miha Romih, glavni trener

svinjska-polsi-klik