Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na karate turnirju v Rogaški Slatini znova odlična udeležba


Karate klub Kozjansko in Obsotelje je v nedeljo v Športni dvorani Rogaška Slatina organiziral mednarodni turnir Rogaška Slatina Open 2024.

Udeležilo se ga je 269 tekmovalcev iz 29 klubov, pri KKKO pa so vsakoletno rast udeležbe komentirali za besedami: “Verjamemo, da bomo s tako odličnim organizacijskem timom, trdim delom, organizacijo in fair playem nadaljevali tudi v prihodnje.”

Za njihov klub so nastopili številni člani: Ana in Lea Bele, Zara Fajs, Benjamin Herman, Oskar Inkret, Miha Jurak, Lili Križnik, Andraž Lotrič, Filip Lotrič, Tilen Majer, Damjan in Vasilije Marković, Vanna Vilk Petanjek, Hamza Nišić, Marija Pohovski ter Luka Terbovc. Tekmovalce so vodile in usmerjale Zala Petauer in Lea Bele.

Utrinek z borbe Tadeja Mavsarja; foto: Toni Mavsar

“Vsem domačim tekmovalcem iskrene čestitke za hrabre, odlične nastope. Verjamemo, da ste dali v tistem trenutku vse od sebe. Vedno pa se je mogoče še izboljšati in narediti osebnostni napredek. Kot povsod v življenju velja lep pregovor- vaja dela mojstra če mojster dela vajo. Najbolj pomembno pa je, da uživate v trenažnem procesu in izboljšujete svoje psihofizične sposobnosti, ki nam nedvomno koristijo v življenju, v vseh situacijah,” je tekmovalce nagovoril predsednik kluba Miha Romih.

Utrinek iz borbe v kategoriji do 14 let; foto: Toni Mavsar

Bele se je zahvalil tudi tudi organizacijskemu osebju: “Kot vedno smo blesteli in poskrbeli, da je tekmovanje potekalo tekoče. Vrhunsko ste opravili svoje naloge, da je tekmovanje potekalo tekoče, brez težav. Eden drugemu smo pomagali in priskočili na pomoč, kar je tudi naš slogan. Ni malo stvari, ki jih je potrebno postoriti kot organizator tovrstnih tekmovanj, vendar naš klub je kos vsem tem izzivom. Zopet ste pokazali veliko zavzetost, pripravljenost pomagati. Prav vi ste zaslužni, da so pohvale za organizacijo prihajale iz vseh strani. Najbolj pomembno pa je, da se je tekmovanje zaključilo brez poškodb in da so vsi odšli z lepimi spomini iz Rogaške Slatine, ter se zopet vrnejo prihodnje leto. “

Organizacijsko osebje je delovalo v zasedbi: Dani Lotrič, Polona Lotrič, Pepi Kladušek, Lea Bele, Božidar Pohovski, Zala Petauer, Suzana Ravnikar, Eva Petauer, Andraž Lotrič, Benjamin Herman, Ana Bele, Mateja Frangež-Herman, Ema Romih, Niko Zupanič, Luka Bele, Sandi Rajgl, Zdravko Romih in Miha Romih.

Ob zaključku tekmovanja so podelili kristalne vaze za najboljše tri klube po skupnem seštevku tega tekmovanja. Prvo mesto so osvojili člani Karate kluba Brežice, drugo mesto KK Murska Sobota in tretje KK Bushido Rogaška Slatina. KKKO ni sodeloval v seštevku.

Dve zlati medalji mladega Šmarčana
Tadej Mavsar in prijatelj Marko z medaljami; foto: Toni Mavsar

Turnirja se je v kraju, kjer je začel s karatejem, udeležil tudi Šmarčan Tadej Mavsar, član KK Seki iz Slovenskih Konjic. Nastopil je v kumite borbah v katerih mu primanjkuje treningov. V njegovem klubu namreč trenirajo le kate, zato Tadej izkoristi vsako tekmo za dober trening.

Najprej je nastopil v svoji starostni kategoriji U12 kumite dečki do 35 kg in z razburljivimi boji prišel do finala, ki ga je dobil z 2:0 proti tekmovalcu iz Ljubljane.

Nastopil je tudi v kategoriji do 14 let do 40 kilogramov. Kot je zapisal Toni Mavsar je brezkompromisno vstopil v prvi boj proti odličnemu Kranjčanu in ga tesno dobil s 4:3. V polfinalu je premagal Celjana s 3:1, finale proti Brežičanu pa je bilo negotovo prav do zadnje sekunde, v kateri je Tadeju le uspel udarec z nogo v glavo in je zmagal s 3:0.

Tadej je tako pobral kar dve zlati medalji, kar je dobra popotnica za glavni cilj sezone – balkansko prvenstvo v Turčiji konec maja.