Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z dneva odprte kleti Hiše vin Emino (foto in video)


dan_odprtih_vrat_hisa_vin_emino_2016_1V Hiši vin Emino so danes ob 14. uri prvič pripravili dan odprte kleti. Dogodek je spremljal izbran zabavni program, za piko na i pa so v Hiši vin Emino poskrbeli s tipično kozjansko kulinariko. Obiskovalci so lahko okušali izjemno kakovost devet mladih vin letnika 2016, ki so jih ponujale stojnice, ob tem pa še vsa ostala vina, ki jih pridelujejo v kleti. 

Dan odprte kleti priložnost za prve ocene letnika

Zbrane je uvodoma pozdravil Pohorski klatež, ki je med obiskovalce povabil vinsko kraljico Saro Stadler. Slednja je obiskovalcem zaželela nadvse dobro počutje v Hiši vin Emino skupaj z njimi nazdravila in jih povabila, naj se tudi v prihodnje vračajo v hišo dobrih vin.

dan_odprtih_vrat_hisa_vin_emino_2016_2

Po besedah direktorja Kmetijske zadruge Vinka Buta je tudi novi vinski letnik kakovosten, kar zagotovo prinaša dobre obete in visoka pričakovanja, ki so jih upravičili z letnikom 2015 na domačih in tujih ocenjevanjih vin. Seveda pa delo, povezano z novim letnikom, še zdaleč ni končano, saj jih čaka še t.i. donegovanje in pot do vinoljubcev po vsej Sloveniji.

O kakovosti so se lahko prepričali obiskovalci kar sami, kar je bil tudi namen dneva odprte kleti. V Hiši vin Emino so namreč ponosni na opravljeno delo in veseli letine, ki jim jo je ponudila narava.

Podrobnosti o dnevu odprte kleti in o novemu letniku nam je zaupal direktor Vinko But:

Skozi dan se je na dogodku zvrstilo lepo število obiskovalcev, ki pa so se zaradi dežja zadrževali in družili v kletnih prostorih. Prav vsakega so zaposleni v Hiši vin Emino prijazno sprejeli in jih povabili v klet, kjer so skupaj odkrivali skrivnosti vinske kapljice. Za glasbene vložke so poskrbeli člani Okteta Zibika.

Dneva odprte kleti sta se udeležila tudi županja Kozjega Milenca Krajnc in župan Podčetrtka Peter Misja, opazili pa smo tudi številne predstavnike lokalnih društev. Vrata kleti bodo danes odprta še vse do 20. ure, zato morda še ni prepozno za degustacijo v dobri družbi.

eH

oblast-polsi-klik