Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Najemnika za Gostilno Šempeter še iščejo


Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah tudi dobra dva meseca in pol po zaprtju Gostilne Šempeter v Bistrici ob Sotli še išče najemnika za gostilniške prostore, saj z dosednjimi interesenti, ki jih je bilo po zagotovilih direktorja zadruge mag. Marka Juraka kar nekaj, niso mogli skleniti dogovorov o najemu.

Gostilna Šempeter v Bistrici ob Sotli je svoja vrata zaprla s 1. marcem. Kunstovi, ki so vzpostavili znamko Gostilna Šempeter, so imelli gostilno v kraju kar 57 let.

Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah, ki je lastnik prostorov gostilne, se je nato odločila, da skuša za gostilniške prostore najti novega najemnika, kar pa jim doslej še ni uspelo. Direktor zadruge je povedal: »Po zaprtju lokala v začetku marca se je za najem samoiniciativno javilo več interesentov, vendar do danes, kljub začetnim zagotovilom, ni nihče zagotovil dejanskega ponovnega odprtja lokala v sprejemljivem roku, zato smo se odločili, da z javnim pozivom pridobimo najemnika, ki bi dejansko bil v stanju ponovno odpreti lokal v najkrajšem roku.«

Prijave novih najemnikov pričakujejo do 1. junija. Kot je še na naše vprašanje odgovoril  Jurak, novega najemnika iščejo samostojno, še vedno pa sodelujejo z gostilno Šempeter, ki se je že s prejšnjimi interesenti dogovarjala za prevzem gostilniškega inventarja, v dogovoru pa so bili tudi za prodajo znamke Gostilna Šempeter.

Na vprašanje, kakšen načrt imajo, če tudi tokrat ne bi našli najemnka, pa je mag. Jurak odgovoril, “da je prepričan, da bo v kratkem prišlo do najema prostorov oz. ponovnega odprtja gostilne”.