Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Je za obstanek družine Kunst v Gostilni Šempeter še žarek upanja?


Pred slabima dvema tednoma je na našem območju odjeknila novica, da se družina Kunst, ki je 57 let tkala zgodbo gostišča Šempeter v Bistrici ob Sotli in ga postavila na gastronomski zemljevid Slovenije, z marcem poslavlja od svoje matične lokacije in bo svojo pot nadaljevala v Krškem, kjer so prisotni zadnjih sedem let.

Vzrok za opustitev delovanja Bistrici ob Sotli je bil nedogovor s Kmetijsko zadrugo Šmarje pri Jelšah, lastnico objekta, saj je prišel čas za obnovo.

Danes sta se na pobudo župana Bistrice ob Sotli, Franja Debelaka, z njim sestala tako vodja gostilne Srečko Kunst kot tudi direktor KZ Šmarje Marko Jurak.

Po sestanku je Debelak ob prošnji za izjavo začel z besedami: »Stvar je precej pereča, ni prijetno.« Na sestanku bistvenega napredka niso dosegli. »Na žalost je precej majhna razlika med ponujeno in zahtevano ceno, vendar obe strani nista prišli skupaj.« Debelak še vedno upa, da je dogovor mogoč: »Bile so določene ideje, kako zadevo reševati, a o tem v tem trenutku še ne morem govoriti.« Izguba Gostišča Šempeter bi bil udarec za celotno lokalno skupnost: »Dolgoletna tradicija te gostilne je pripeljala do tega, da je to veliko več kot samo gostilna. Delali bomo na tem, da poskušamo doseči dogovor med zadrugo in družino Kunst. V tej zgodbi ta trenutek ni zmagovalca, izgubijo pa lahko mnogi. S tem smo se strinjali vsi in rekli, da še vložimo nek napor v dogovor, sam pa nisem preveč optimističen.« Kot trenutno kaže se zna v prihodnosti še zgoditi kakšen sestanek. »Razumem, da so prisotna tudi čustva, vendar se bo treba vesti poslovno. Občina bo pomagala v okviru naših pristojnosti, čeprav so prišle zelo različne pobude,« je zaključil Debelak.

Vodja Gostilne Šempeter je v nedeljo objavil naslednje misli o predvidenem odhodu iz Bistrice ob Sotli:

B.R.; vir slike: Gostilna Šempeter