Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kmetijski sejem v Šmarju pri Jelšah: pestro sejemsko ponudbo zaznamovalo toplo vreme in vesela glasba (foto, video)


Po petih letih se je na sončno nedeljo sredi Šmarja pri Jelšah ponovno odvil kmetijski sejem, kjer so ponudniki predstavljali kmetijske stroje, sadike in semena, domače pridelke in druge dobrote.

Na sejmu, katerega je organizirala Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah, se je predstavilo več deset razstavljavcev. Ponujali so vse od suhe robe, kosilnic, sadik, semen in kmetijske mehanizacije, pa do raznih domačih pridelkov, olja, čevljev, medu in drugih dobrot. Seveda je bilo poskrbljeno za hrano in pijačo, zrak pa je zapolnila vesela glasba nastopajočega ansambla. Za otroke so postavili napihljiva igrala, ob skoraj že poletnem vremenu pa so se obiskovalci lahko ohladili s točenim sladoledom.

Za dodatno popestritev je poskrbela posebna igra, v kateri so se lahko preizkusili prisotni. S pomočjo palice in svojega šestega čuta so morali uganiti količino vina v lesenem sodu. Na koncu se je pravi količini najbolj približal Jan Ogrizek in s tem domov odnesel 50 litrov vina. Obiskovalce sta pozdravila tudi Borut Florjančič, predsednik Zadružne zveze Slovenije in Matija Čakš, župan Občine Šmarje pri Jelšah.

Obiskovalci in razstavljavci zadovoljni s sejmom

Med sprehajanjem po sejmu smo ustavili tudi nekaj obiskovalcev. Nada iz Šmarja nam je povedala, da je zelo zadovoljna s ponudbo. Na sejem je prišla predvsem zaradi nakupa sadik za njen vrt: “Toplo vreme je tukaj, s tem pa tudi delo na vrtu in zato sem prišla malo pogledat, kaj vse danes ponujajo.

Kasneje smo med ogledovanjem traktorjev ustavili še mlada starša z otrokom iz Mestinja. Oče nam je povedal, da so na sejem prišli prav zaradi strojev: “Tamalega vse te ‘mašine’ zelo zanimajo. Gremo vsako leto na sejem v Gornjo Radgono, zdaj pa smo prišli še malo sem pogledat, ker je res blizu.

Stojnica Mlekarne Celeia

Na sejmu so se s svojimi izdelki predstavile tudi Mlekarne Celeia. Mlečne dobrote je radovednim obiskovalcem predstavila mlečna kraljica Zelene Doline Slovenije Alenka Gradišnik. Kot je povedala za kozjansko.info, so na šmarskem sejmu ponujali izdelke Zelene doline, senene sire in druge vrste sirov, proteinske jogurte in napitke za imunski sistem. Ob tem je dodala: “Še posebej moram izpostaviti moj desert, poimenovan Zapeljiva malina s koščki pistacije.” 

Letošnja mlečna kraljica, ki prihaja s 60 hektarjev velike kmetije s Prevalj na Koroškem, je zaključila, da je zadovoljna s številčnim obiskom in odličnim vremenom.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z dogodka:

In še fotografije: