Festival Seviqc Brežice 2016: v Kristalni dvorani v Rog. Slatini nastopili Ad Fontes (video)

1. 8. 2016 20:24

V Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška je v nedeljo, 31. 7. 2016, v okviru Festivala Seviqc Brežice nastopil ansambel Ad Fontes. Organizatorji festivala so za eno izmed lokacij izbrali tudi Kristalno dvorano, v kateri so člani Ad Fontesa izvedli program “Omamljen od ljubezni in vina”, kjer je v ospredju živa umetnost glasbene dediščine srednjega veka. Imeli smo priložnost videti tudi značilna inštrumenta srednjega veka, teorbo in violo da gamba.

Ad Fontes v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini.
Ad Fontes v Kristalni dvorani v Rogaški Slatini.

Ad Fontes sestavljajo Sebastian Mattmueller (bas), Anne Simone Aeberhard (kljunasta flavta), Mojca Gal (violina, ples), Bruno Hurtado Gosalvez (viola da gamba) in Sam Champan (teorba). Člani skupine pa ne igrajo samo glasbe, ampak se vživijo v like, ki jih glasba opisuje. To je za poslušalce še bolj privlačno, saj glasba na svojstven odrski način umetniško zaživi skozi telesno interpretacijo (člani ansambla so vključili plesne vložke med posamezne dele kantate, kjer plesalke predstavi enega od likov ali prikaže čustvo arije). Francoske kantate so tako dobile tudi odrsko igrano postavitev, kar je med poslušalci vzbudilo veliko zanimanja.

sevic2 (2)

Festival Seviqc Brežice lahko v naslednjih dneh obiščete v Dvoru, Auerspergova železarna (5. 8. 2016), v Slovenski Bistrici (6. 8. 2016) na Bistriškem gradu, celoten program dogodkov v okviru festivala pa si lahko preberete TUKAJ (klik!). Za koncerta v Celju, 28. 10. in 29. 10. 2016, v Stari Grofiji imamo na našem portalu POLOVIČKA (klik!) za vas polovično ceno vstopnice.

Vabljeni k ogledu krajšega videoinserta iz Rogaške Slatine.

f/t/v: J. C.

seviqc-polsi-klik

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,699 seconds.