Anin ples 2017 v Rogaški Slatini: estetika, glamur in dobrodelnost (foto)

17. 7. 2017 11:13

Anin ples nas vedno spomni, da je sezona na vrhuncu. Tako je bilo tudi letos. Če so za ostale naše plese značilne enostavne toalete in dovolj prostora na plesišču, je Anin ples nekaj povsem drugega. Živahno dogajanje, toalete vseh barv in oblik, nakit posut z briljanti, dragim kamenjem in biseri, šopki iz bogatih slatinskih in tržaških rastlinjakov – vse to se razkazuje našim očem.

Čeprav zgornji zapis ni nastal neposredno po letošnjem Aninem plesu v slatinski Kristalni dvorani to soboto, temveč že davnega leta 1880, je s svojim slikovitim opisom prestižnosti tega dogodka svež in aktualen tudi 137 let kasneje.

anin-ples-2017-1Anin ples s svojim živahnim utripom in pisanimi toaletami ostaja, menjujejo se le gostje, pomembneži iz gospodarskega, kulturnega in javnega življenja. In teh tudi minulo soboto v Rogaški Slatini ni manjkalo – ujele so jih kamere objektiva Foto Blisk iz Šmarja pri Jelšah in si jih lahko ogledate v naši fotogaleriji.

Omogočili bodo letovanje otrok ob Soči

Narava plesa je seveda dobrodelna. V ta namen vsak obiskovalec nameni 200 €, ki jih odšteje za vstopnico, lahko pa še kaj doda. Letos so zbirali sredstva za letovanje 24 otrok iz socialno ogroženih družin na poletnem taboru v vasi Soča v dolini Trente.

Tako poteka program plesa …

Kot je že navada zadnjih 180 let, se Anin ples začne z zbiranjem gostov v Aninem rajskem vrtu ob 19. uri. Ob najavi vsakega gosta posebej gostje svečano in počasi, ob pozdravnih taktih orkestra na balkonu dvorane, po rdeči preprogi vstopajo v dvorano. Ob 20. uri se prireditev ob zvokih fanfar slovesno začne.

anin-ples-2017-2Banketno postrežena večerja, ki je vedno kulinarično in enološko zaokrožena zgodba, se odvija med 20. in 22. uro ob usklajeni spremljavi zvokov orkestra z balkona dvorane.

Med posameznimi hodi so na sporedu štiri točke programa, opera, balet in klasična glasba. Ob 22 uri se z valčkom na lepi plavi Donavi začne plesni del programa.

Ob 23.50 uri je podelitev dobrodelnega prispevka ki ji sledi tradicionalna napitnica iz Traviate z balkona dvorane, namenjena vsem gostom v dvorani.

Ob 24. uri pa se začne pozdrav Aninemu jutru, program v parku pred Kristalno dvorano, ki se konča z veličastnim ognjemetom.

Častna gostja
Častna gostja Milena Bjelovučić s spremljevalcem Nanijem Poljancem

Sledi obdaritev vseh An s priložnostnimi darili in rezanje Anine torte. Ta čast vedno pripade najbolj zvestim obiskovalcem prireditve. Rajanje traja potem do zgodnjih jutranjih ur.

Posebna gostja v spremstvu Nanija Poljanca

Letošnji Anin ples je bil po svoje vendarle edinstven. Na povabilo organizatorja,  Rotary cluba Ljubljana-Emona, se ga je namreč udeležila, gospa Milena Bjelovučić iz Rogaške Slatine, ki je v Straussovem valčku Na lepi modri Donavi po parketu Kristalne dvorane zavrtela že davnega leta 1940, pri rosnih šestnajstih letih.

Čast spremljevalca častni gostji je doletel znanega slatinskega ljudskega ustvarjalca Aleksandra Jurkoviča – Nanija Poljanca.

Oglejte si bogato fotogalerijo z Aninega plesa, ki jo je posnel uradni fotograf s studia Foto-video Blisk:

t: R. Č., foto: Foto-video Blisk

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
307 queries in 2,149 seconds.