Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška gostila prvi Ruski bal


V nedeljo, 17. decembra, se je v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška odvil prvi Ruski bal v organizaciji Ljubljanskega godalnega ansambla ob podpori Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani.

ruski_bal_2019_1Gala ples je minil v znamenju klasične glasbe in baleta, opernih arij in plesnih točk v paru.  Ples se je odprl s suito iz baleta Hrestač P. I Čajkovskega v izvedbi primabalerine SNG Maribor – Galine Čajka in njenih učenk – dijakinj Konzervatorija za glasbo v Mariboru.

V nadaljevanju programa so obiskovalci prisluhnili violini koncertne mojstrice Ljubljanskega godalnega ansambla Inge Ulokine ob klavirski spremljavi Olge Ulokine. Nato so lahko prisluhnili glasovoma članice ansambla Bolšoj teatra – sopranistke Anne Samohina ter  solista Ljubljanske opere – tenorista Žige Kasagića.

V nadaljevanju sta parket prevzela plesalca standardnih in latino plesov, Peter Fileš in Maja Pucelj, poznana tudi kot trenerja šova Zvezde plešejo.

Glasbeno plesni gala večer se je zaključil z valčkom, kjer je sodelovalo celotno občinstvo.

Posebej je treba omeniti, da je bil vstop na dogodek prost in je bil namenjen tako odraslim kot tudi otrokom, na nastopu pa so se predstavili s posebno točko tudi mladi violinisti Glasbene šole Rogaška Slatina iz razreda Inge Ulokine.

Podoben dogodek je predviden tudi za prihodnje leto.ruski_bal_2019_2

ruski_bal_2019_6

ruski_bal_2019_4

*foto: Temir Isaev