Urška Jeranko zlata maturantka Šolskega centra Rogaška Slatina

12. 7. 2016 20:47
Zlata maturantka Urška Jeranko
Zlata maturantka Urška Jeranko

Včeraj so se z rezultati mature seznanili dijaki, ki so preizkus zrelosti opravljali na spomladanskem roku.  Splošno maturo je v spomladanskem roku uspešno opravilo 88,39 odstotka kandidatov, kar predstavlja drugi najboljši rezultat v zgodovini Slovenije, takoj za lanskoletnimi rezultati mature.

Zlatih maturantov, torej tistih, ki so prejeli med 30 in 34 točk je bilo 260, 17 dijakov pa je doseglo vse točke. Splošno maturo je opravljalo 6890 kandidatov iz 35 predmetov na 83 šolah po Sloveniji. Povprečno število točk v Sloveniji je bilo 20. Po besedah ministrice za izobraževanje Maje Makovec Brenčič drugi najboljši rezultat v zgodovini.

V ponedeljek, 11. julija 2016, so na Šolskem centru Rogaška Slatina podelili maturitetna spričevala letošnji generaciji maturantov splošne mature, med katerimi je tudi zlata maturantka.

V spomladanskem roku 2016 je splošno maturo v celoti opravljalo 38 dijakov, pri tem pa je bilo uspešnih 35 oz. 95 odstotkov maturantov. Povprečno število doseženih točk je znašalo 19,44. Po statističnih podatkih povprečnih ocen pri posameznih predmetih so rezultati njihovih dijakov pri večini predmetov nekoliko nad slovenskim povprečjem.

Šolski center Rogaška Slatina se lahko po spomladanskem maturitetnem preverjanju pohvali z zlato maturantko Urško Jeranko.

USPEŠNE TUDI CELJSKE GIMNAZIJE

Na maturi so se izkazali tudi celjski dijaki. Na Gimnaziji Celje – Center je splošno in poklicno maturo v spomladanskem roku opravljalo 209 dijakov. S 100% uspehom in 8 zlatimi maturantkami se lahko pohvalijo maturanti programa predšolska vzgoja, 95% uspeh in 5 zlatih maturitetnih spričeval pa so ponos dijakov splošne in umetniške gimnazije – likovne smeri.

Na spomladanskem maturitetnem roku je na I. gimnaziji v Celju maturo prvič opravljalo 211 dijakov. Uspešnih je bilo kar 99,1 % dijakov, le dva imata po en popravni izpit. Dijaki so v povprečju dosegli 22,3 točk, kar je natanko 2,3 točke nad državnim povprečjem. Skupno se lahko pohvalijo z 22 zlatimi dijaki.

Na celjski Gimnaziji Lava imajo po spomladanskem roku tri zlate maturante. Povprečno število doseženih točk na maturi je bilo 23. Gimnazija Velenje ima 2 zlata maturanta, Gimnazija Slovenske Konjice in Šolski center Rogaška Slatina pa po enega.

(Foto: Šolski center Rogaška Slatina)

rokovo-2016-polsi-klik

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
150 queries in 0,916 seconds.