Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Otroško igrišče v Rogaški Slatini bo


Že kar nekaj časa po družabnem omrežju Facebook spremljamo pobudo Slatinčanov, da bi Rogaška Slatina dobila otroško igrišče. Ob hitrem sprehodu skozi mestno jedro smo ugotovili, da tovrstnega večjega igrišča res ni, starši otrok, ki so dnevno v Rogaški na igralih pri lokalih in vrtcih, pa znajo povedati, da najbolj od vsega pogrešajo ravno ta prostor, ki bi bil namenjen najmlajšim.

Edini prostor, ki ga občani imajo na razpolago, je zunanji fitnes, ki je namenjen vsem generacijam, ampak še najmanj pa otrokom (maja 2012 je Občina predala v namen zunanji fitnes pri Pegazovem domu). Na Občini so prisluhnili potrebam občanov in projekt Centralno otroško igrišče Rogaška Slatina že leta 2014 uvrstili v načrt razvojnih programov Občine Rogaška Slatina.

Kaj so naredili do sedaj in kakšni so načrti za naprej?

“V letu 2015 je bila izdelana idejna zasnova igrišča, po kateri je slednje predvideno na zemljišču v lasti občine, parc. št. 877 k.o. Rogaška Slatina, tj. na območju nekdanjega igrišča za mini golf tik pod Janino, oz. na zelenici med Parkirno hišo Janina in tenis igrišči. V letošnjem letu so v proračunu občine rezervirana sredstva za izdelavo PZI (projekt za izvedbo), sočasno pa sestavljamo tudi finančno konstrukcijo za realizacijo projekta. Izvajamo potrebno, da bi del potrebnih sredstev zagotovili kot sofinanciranje Evropske unije preko mehanizma CLLD (lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost), pri čemer pa žal še vedno ni jasnega odgovora države, ali bodo tovrstne investicije v okviru navedenega mehanizma sploh upravičene do sofinanciranja. Dokler ni zagotovljenih virov financiranja, ne moremo govoriti o obsegu izvedbe, kot tudi ne o terminskem načrtu. Prizadevali pa si bomo, da bi do leta 2018 uspeli zgraditi vsaj del otroškega igrišča in ga predati svojemu namenu,” so nam sporočili z Občine Rogaška Slatina.

otroško igriščePredvidena lokacija novega otroškega igrišča v Rogaški Slatini (pod Janino).

t: J. C. , vir Občina Rog. Slatina

polovicka_celje_klik