Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini se začenja obnova območja pod Janino ter historičnega stopnišča pri kapeli Sv. Ane


V naslednjih tednih se bosta v Rogaški Slatini začeli izvajati dve večji obnovitvi. Naslednji teden se začenja prenova območja pod Janino, obnavljalo pa se bo tudi historično stopnišča pri kapeli Sv. Ane, ki spada med kulturne spomenike lokalnega pomena.

Župnija Rogaška Slatina je v letošnjem letu obnovila streho in notranjost kapele Sv. Ane v Rogaški Slatini. Sedaj bo Občina Rogaška Slatina pristopila še k obnovi dotrajanega historičnega stopnišča do kapele.

Predvidena je izvedba investicijsko vzdrževalnih del, s čimer se bo obstoječi dostop do kapele Sv. Ane uredil tako, da bo primernejši in varnejši za uporabnike. Obnova hkrati pomeni ustrezno ohranjanje oz. obnovo kulturne dediščine, ki predstavlja enega osnovnih stebrov prepoznavnosti Rogaške Slatine. Dostop do kapele po tem stopnišču v času obnove ne bo mogoč.

Prenova območja pod Janino

Občina Rogaška Slatina prav tako postopoma prenavlja območje pod Janino. Po izgradnji otroškega igrišča in obnovi razglednega stolpa v letu 2021 se bodo lotili še obnove dostopne ceste na smučišče. Gradbena dela na makadamski cesti, ki vodi do Smučišča Janina, se bodo pričela v prihodnjem tednu. Zaradi gradbenih del bosta cesta in parkirišče pod Janino popolnoma zaprta.

foto: Občina Rogaška Slatina