Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob smučišču na Janini načrtujejo gradnjo večnamenskega objekta


V Rogaški Slatini ob uspešni pridobitvi sredstev načrtujejo izvedbo projekta Arena Janina, v okviru katerega se bo pod tamkajšnjim smučiščem zgradil večnamenski objekt.

V okviru projekta nameravajo urediti območje pod Janino, da bo to postalo prijeten prostor za izvajanje športnih in prireditvenih aktivnosti čez celo leto. Načrtovana je izgradnja nove pritlične stavbe površine slabih 400 kvadratnih metrov, v kateri se bosta nahajala informacijska vstopna točka za informiranje in izposojo rekvizitov ter nadkrit odprti oder kot prireditveni prostor. V stavbi bo prav tako prostor za upravljavce in goste v času prireditev, javne sanitarije in skladiščne površine.

Stavba, ki bo namenjena predvsem obiskovalcem Janine, bo zasnovana pretežno iz lesa. V njej pa se bodo lahko odvijale tudi razne prireditve. S tega vidika bo velika pridobitev stalen letni oder z nadstrešnico. Oder se bo v času, ko ne bodo potekale prireditve, preuredil v pokrito leseno tribuno za oddih obiskovalcev. Načrtovan je tudi lesen podij iz smeri odra v smeri proti smučišču, kjer se bo lahko aktivnosti na smučišču spremljalo stoje.

Izvedba projekta se bi lahko začela že v prihodnjem letu

Zraven stavbe bo poskrbljeno tudi za parkirišče, kjer je predvidenih 45 parkirnih mest za osebna vozila. Na občini upajo, da bodo sredstva za projekt lahko pridobili na Javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo in naravne znamenitosti v turističnih destinacijah, ki ga je objavilo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. V primeru uspešne pridobitve sredstev si želijo projekt realizirati v letih 2024 in 2025.

Vir foto: FB/Občina Rogaška Slatina