Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini odprli zunanji fitnes za vse generacije


Rogaška Slatina je pridobila nov prostor za rekreacijo – zunanji fitnes za vse generacije. Odprtje fitnesa, ki se nahaja med zdravstveno postajo in domom upokojencev, je potekalo v četrtek, 10. maja 2012. Obiskovalci se bodo lahko odslej rekreirali na petih novih napravah.

Občina Rogaška Slatina posebno pozornost namenja invalidom in ima status občine po meri invalidov od leta 2008. Tudi novi zunanji fitnes je prilagojen tako, da je dostopen invalidom. Stroški namestitve fitnes naprav in gumirane poti ter priprave zemljišča in ograje so znašali 38.000 evrov, finančna sredstva pa so prispevali občina, Lions klub Rogaška Slatina in družba Comett domovi, Podružnica Pegazov dom. Naprave bodo omogočale predvsem večjo telesno vzdržljivost starejših občanov, zato je fitnes umeščen blizu Pegazovega doma. Zunanji fitnes je prosto dostopen, zanj pa ni potrebna posebna športna oprema.

Kot je povedal slatinski župan mag. Branko Kidrič, so se s projektom začeli ukvarjati pred letom in pol. Stanovalci in vodstvo Pegazovega doma so predstavili željo, da bi tudi v Rogaški Slatini poskušali priti do kakšnega odprtega vadbenega prostora predvsem za starejše občane in tudi za invalide. V Sloveniji sta bila doslej realizirana le dva takšna projekta, ki sta znotraj domov za starejše, tako da je slatinski zunanji fitnes poseben. “Naš koncept je bil, da če se bomo lotili tega projekta, ga bomo naredili v prvi vrsti za stanovalce Pegazovega doma, za vse tiste na invalidskih vozičkih, pa tudi za vse občanke in občane naše občine.” Če se bo izkazala potreba po več napravah, bodo razmislili o nakupu novih naprav.  

Na prireditvi, ki jo je povezovala Alenka Vodušek, so zaplesali učenci Plesne šole Rolly. Učenca Glasbene šole Rogaška Slatina Tilen Anderlič in Gregor Bevc pa sta zaigrala na harmoniko. Nove fitnes naprave so prvič preizkusili: župan mag. Branko Kidrič, predsednik Lions kluba Rogaška Slatina Marjan Justin, predstavnik Pegazovega doma Matjaž Čampa, predstavnica stanovalcev Pegazovega doma Nežika Šrimpf in predstavnik starejših občanov Viktor Župančič.

   

V spodnjem videoprispevku lahko poslušate nastop mladega harmonikarja Gregorja Bevca.

 

t/f/v: Melita Perkovič