Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Festival vina in čokolade Podčetrtek 2016 (foto)


2_festival_vino_in_cokolada_1V Podčetrtku se vse od dopoldanskih ur odvija pravi spektakel za ljubitelje vina in čokolade. Na kar 64 stojnicah v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek lahko obiskovalci vse do večernih ur poizkušajo in kupujejo sladke dobrote in odlično žlahtno kapljico, poleg kulinaričnega razvajanja pa dogodek spremlja bogat program in otroške delavnice. Obiskali smo dopoldansko dogajanje in posneli prve utrinke, ki si jih lahko ogledate v galeriji fotografij.

Podčetrtek se je danes že drugič zapored prelevil v vinsko–čokoladni kraj, kjer od jutranjih ur poteka že 2. Festival vina in čokolade. Slovenija, posebej pa še Kozjansko in Obsotelje, že pregovorno ponuja paleto vrhunskih in izbranih vin, v zadnjem času pa dajejo prostor tudi čokoladnim mojstrovinam, ki presegajo okuse povprečnežev. In prav želja po združitvi teh dveh produktov je organizatorje Festival vina in čokolade, Turizem Podčetrtek, privedla k ideji priprave vinsko-čokoladnega festivala.

2_festival_vino_in_cokolada_2

Bogat spremljevalni program, izbor županovega vina in dobrodelni tek
Drugi festival vina in čokolade je vrata odprl ob 9. uri, uradno odprtje je potekalo opoldne. Do odprtja so obiskovalci lahko spremljali nastop ob citrah in nastop šmarske godbe na pihala. Že uro po odprtju bo nastopil pihalni orkester Glasbene šole Rogaška Slatina. Ob 14. uri se bo začel dobrodelni tek Prehodi kilometer v mojih čevljih.

Po dobrodelnem teku bodo v prisotnosti vinske kraljice Slovenije in vitezov vina razglasili pridelovalca županovega vina. Nato se bodo na odru zvrstili še člana skupine Mi2, pianist Dejan Romih, Folklorna skupina Kozje in drugi.

Za obiskovalce pa so pripravili tudi dodatne aktivnosti in sicer ogled kraja s turističnim vlakcem, srečelov Društva Debra Slovenija, otroške čokoladne delavnice Sladkosti iz Olimja in ART kotiček, kjer je mogoče slikati in ustvarjati izb čokolade.

2_festival_vino_in_cokolada_3

Zanimivo in pestro bo še vse popoldne. Zatorej vabljeni v Podčetrtek. Za vstopnino boste odšteli pet evrov in dobili kupončke za različne degustacije. Na podlagi tovrstnega glasovanja s kuponi bodo ob zaključku razglasili tudi naj čokoladnico in naj vinarja po izboru obiskovalcev.

2_festival_vino_in_cokolada_4
Tudi letos so na festivalu prisotni vinski vitezi.

Županovo vino pridelal vinar Miloš Jug iz Gostince
Po dobrodelnem teku pa je sledila razglasitev letošnjega županovega vina. Slednje v prvi vrsti služi kot protokolarno darilo, z njim pa bo župan Misja tudi nazdravljal ob posebnih priložnostih. Strokovno komisijo, ki je tudi letos odločala o županovem vinu, je najbolj prepričalo vino vinarja Miloša Juga iz Gostince nad Virštanjem. Gre za vino bele zvrsti Virštanjčan, mešanico laškega rizlinga, chardonnaya in sauvignona.

2_festival_vino_in_cokolada_6

Najboljša čokolada iz Komende, najboljše vino iz Vinske kleti Istenič
Tudi letos so na festivalu izbirali najboljše med odličnimi in sicer je letošnja najboljša čokoladnica postala Dolce Amore iz Komende, najboljše vino pa prihaja iz Vinske kleti Istenič.

2_festival_vino_in_cokolada_7

Festival izpolnil vsa pričakovanja
Ob koncu smo festivala pa smo se pogovarjali z direktorjem Turizma Podčetrtek Boštjanom Misjo, ki je potrdil, da je tudi letošnji festival izpolnil vsa pričakovanja, tudi število obiskovalcev je močno preraslo lansko, o točni številki pa še ni mogel govoriti. Nam je pa zaupal, da so prodali približno 25.000 kuponov za degustacijo. Ob tem je dodal, da gre zagotovo za odlične smernice in napoved za festival prihodnje leto, ko bodo pripravili še pestrejšo kulinarično ponudbo.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, v kateri si lahko ogledate tudi fotografije z uradnega odprtja festivala in dobrodelnega teka!

eH

foto: eH in Dejan Hribernik

tabori-kozje-polsi-klik